Podziel się wrażeniami!
Witam,
Stawiam pierwsze kroki w fotografii. Uczę się z poradników, for internetowych oraz książek.
Ostatnio przeglądałem jak fotografować krople Mam alfe 200 z kitem 18-70. W przyszłości jak określę w jakiej fotografii czuję się najlepiej dokupię sobie inne szkła, ale na to przyjdzie czas.
Proszę o opinie na temat zdjęcia kropli które zrobiłem. Wiem że rewelacji nie ma ale chciałbym wiedzieć jakich błędów unikać na przyszłość żeby uzyskać dobry efekt. Nie posiadam obiektywu makro.
Dawno mnie nie było. Obecnie bawię się heliosem + pierścienie. Jak na razie staram się opanować ten zestaw ale łatwo nie jest.
To kułęczko w źrenicy wyszło naturalnie? Bo mi wygląda na robione w programie i imo jakoś po prostu mi tam nie pasuje oczko mogło byc ciut mniej skadrowane żeby może od dołu więcej się go zmieściło
kropekla ładna, ale mnie osobiście nie poywa
to kółeczko to efekt moich zabaw w PSP9
Oczko nie jest cropem więc jak mi się udało je skadrować z ręki i wyszło ostre to tak zostawiłem. Helios + pierścienie maksymalnie skraca odległość ostrzenia do 5-7 cm od obiektu kazdy najmniejszy ruch powoduje rozmazanie
dzięki za ocenę
nooo to wtedy rozumiem, wiem jak to jest cykac heliosem z pierścieniami, ile się trzeba naspinać zeby rozmazanego nie było
20, 30, 28 i ta jasniejsza wersja tych niebieskich kwiatkow
kolejne zabawy ręcznym ostrzeniem heliosem i pierścieniami. Trudna to sztuka do opanowania
Dziś miałem szybki kurs między Warszawą a Łodzią, tzn, miał być szybki ale zabrałem ze sobą http://www.klubkm.pl/forum/images/smilies/salpha.gif i droga wydłużyła mi się do 3.5 godzin
cd..
cd..
cd..