anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Misi3q

Misi3q
Początkujący

Misi3q

Dzisiejsze zdjęcia... Pogoda dopisywała :D ... Proszę o komentarze... Nawet te najgorsze :slight_smile: ...

85 ODPOW. 85
profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

1. trochę za ciemne jak dla mnie, można było rozjaśnić ;) poza tym widać jakiś syf na martycy albo szkle (centralnie troszeczke na lewo od środka) i tak jakby straciło bardzo na jakości przy konwersji na jpg
3. mi się podoba ;)

Creatoor
Początkujący

Witam ciepło!
Jeśli chodzi o 1 i 2 - kadrowanie to katastrofa.
3 całkiem niezła. Trochę ten zielony listek psuje kompozycję. Jest tu gdzieś potrzebny ale nie bardzo w tym miejscu. Fotka jest za duża i źle się ogląda więc do końca nie powiem ci co by zrobił z listkiem.
Wrzucaj fotki tak by najdłuższy brzeg miał 800px

Misi3q
Początkujący

Creatoor napisał(a):

Jeśli chodzi o 1 i 2 - kadrowanie to katastrofa.

Nie tak łatwo uchwycić gokarta który do setki rozpędza się w 2,2s :D ...
A co do 3, to chciałem ten listek na tym miejscu, no ale cóż jeszcze się uczę :smileyredface: ...
Nastepne fotki zrobię mniejsze... Co bys mi doradził, żebym poprawił w 2?

Creatoor
Początkujący

Misi3q napisał(a):

Nie tak łatwo uchwycić gokarta który do setki rozpędza się w 2,2s :D ...

Ot i tu jest pies pogrzebany. Z tego zdjęcia wcale nie wynika, że ten gokard jest w ruchu. Ja myślałem, że on stoi. Polemizował bym z tym powyższym stwierdzeniem.
Przyglądałem się co mówi twoje zdjęcie i wynika, że miałeś ogniskową 80mm. Mogę więc na początku wnioskować, że stałeś za blisko obiektu w stosunku do ogniskowej. To dobre dla portretu (mniej więcej).
Po drugie czas naświetlania 1/1600 sek to za dużo by pokazać ruch. Z tym czasem zamroziłeś go. Jeśli chcesz stosować taki czas to: Po trzecie musiałbyś poćwiczyć z panoramowaniem, czyli techniką płynnego prowadzenia obiektu w ruchu.

Misi3q
Początkujący

Racja, ten gokart to nie był najszczęśliwszy wybór... No, ale pózno było... Dzięki za słowa krytyki, mobilizują mnie do pracy nad sobą :) ... Dzisiaj nowa porcja zdjęć...

Creatoor
Początkujący

BRAWO!!! :D
6-ka śliczna!
5-ka bardzo dobra!
4-ka ciekawa, ale kadr niedopracowany

Misi3q
Początkujący

W 4 chciałem zmienić kadr, ale nie za bardzo miałem pomysł... Myślałem nas obcięciem dołu i trochę z prawej strony... Coś w ten sposób...

Creatoor
Początkujący

Lepiej, ale zgubiłeś ostrość.

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Witam :)
Tak okiem amatora:
1 - dobra
3 - ładna
4b - lepiej od oryginału
5 - nieźle :D