Podziel się wrażeniami!
Dzisiejsze zdjęcia... Pogoda dopisywała ... Proszę o komentarze... Nawet te najgorsze ...
Witam.
Jak dla mojego oka amatora to najbardziej podoba mi się fotka nr.6 Super.
Dziękuję za pochwały i krytykę... Niedługo wrzucę coś nowego... Muszę najpierw zebrać materiał ...
Nowa porcja zdjęć...
I jeszcze trochę...
Witam
Te makrówki to jakoś nie bardzo Ci wyszły.
Kadry niedobre. Warto też zwracać uwagę na tło.
7 - liście wyglądają jak zwiędła i ta noga w tle
8 - ucięta gałązka na górze i ta listki w PG
9, 10, 12 - nie wiem co powiedzieć
11 - te samochody w tle
Witam ponownie.
Widzę, że trochę kombinowałeś żeby zrobić te zdjęcia i nie są to jakieś przypadkowe pstryki, a to już duży plus.
Co do samych fotek:
7- próbuję zrozumieć o co chodziło z tym butem . Może uzyskał byś o wiele ciekawszy efekt gdybyś spłaszczył perspektywę, a tym samym przestrzeń wolną między kwiatem a stopą. Mogłeś to uzyskać stosując długą ogniskową. Ty tymczasem masz w przeliczeniu 52mm. Poza tym w dali za duży niepotrzebnych elementów.
8- Ładna, prosta kompozycja, dobre nasycenie, ostrość. Jedynie mogłeś pozbyć się tego małego fragmentu kwiatka, który włazi w kadr w górnym prawym rogu.
9- ciekawe i pomysłowe, choć proste. O wiele lepszy efekt uzyskał byś gdyby wszystkie główki znalazły się powyżej lini zieleń błękit, tak by tło dla nich stanowiło niebo.
10- prosta nie brzydka kompozycja. Tutaj aż prosi się uprzątnąć kadr przed zrobieniem zdjęcia: ten suchy patyk, i coś przy samym brzegu, jakiś kamień...?
11 - cała przestrzeń pmiędzy autami od płotu w górę niepotrzebna. No ewentualnie od górnego auta w górę -za dużo tego zostawiłeś.
Po drugie za późno zrobione. Auto za kwiatem rozwala kom pozycję. Gdyby było z lewej strony to by jakoś wyglądało. A tak... kicha. To drzewko z prawej też niepotrzebne.
12 - nieciekawe. Pomimo, że ustawione prawidłowo.
Reasumując - 8 najciekawsze i najlepsze.
Coś mało komentarzy... Trudno... Dorzucam nowe zdjęcia i proszę o opinie i sugestje...
14
15 i 14 proste i ładne kompozycje
13 jakiś dziwnie płaski ten ptaszek. Za ostre światło to sprawiło. Poza tym ujęcie wygląda tak jakby rozmycie tła miało miejsce w drodze obróbki.
15 - ładne
14 - najlepsze z tych trzech
13 - trochę dziwnie tło wygląda