Podziel się wrażeniami!
Witam. Przedstawiam mój pierwszy zbiór zdjęć, które moim zdaniem są najlepsze. Są to próby portretu, mackro i innych. Czekam na opinie i rady.
c.d.
c.d.
c.d.
Ostatnie
marry_d - fajnie, że zmniejszyłaś wagę Swoich zdjęć, ale czy mogłabyś przy okazji zmniejszać też ich rozdzielczość(800x600pikseli w zupełności wystarcza do prezentacji w necie)? Uwierz mi - bardzo ciężko ogląda się zdjęcie np. 7 kiedy to widzę albo głowę postaci albo jej uciętą dłoń. Przy okazji, przy tej rozdzielczości (1525x2278pikseli) zjechanie z wagą do 136KiB spowodowało powstanie dziwnych plam - tak działa kompresja - coś za coś
Jeżeli używasz wbudowanej lampy - postaraj się usunąć efekt czerwonych oczu - zdjęcie dziewczyny z papierosem (na szczęście nie zapalonym).
Zdjęcie nr 4 - nakładałaś tło?Na ciele dziewczyny widać tą samą kratkę
Mam nadzieję, że Cię nie zniechęciłem
Witam
Taka uwaga, trochę mniejsze piksele. Przy tej dużej rozdzielczości nie da się podglądać zdjęcia. Za bardzo traci na jakości
Najlepsze zdjęcie ze wszystkich to moim zdaniem 7. Bardzo dobrze u chwycony mężczyzna w GO i super rozmyte tło
Wielkie dzięki za odpowiedzi. Następnym razem zastosuje się do uwag Co do zdjęć, żadne nie było przerabiane,a odnośnie zdjęcia nr 4 to efekt ten został uzyskany przez roletę wisząca w oknie. Wiem, bardzo to amatorskie,ale jak człowiek nic nie wie to próbuje wszystkiego,a że akurat był piękny słoneczny dzień,wiec skorzystałam z wiszącej w oknie rolety jako tła
Zdjęcia pomniejszone, zatem zapraszam do dalszej krytyki.
1. Smutno i nieostro
2.Fajne. Bo śmiech to zdrowie. Pozytywnymi emocjami naładowane zdjęcie.
3. Gdyby tak trochę zielonego listka się tam pojawiło...ja wiem, że nie ma się wpływu na takie rzeczy, ale w takiej wersji to zdjęcie jest do zachowania dla siebie
4. Smutno. Pewnie miało być poważnie. Ale wyszło inaczej.
5. Czerwone oczy. Pisałeś, że nie obrabiasz zdjęć. Może warto się "poświęcić"
Poza tym papieros na zdjęciu albo się pali albo go nie ma wcale
6. Nie podoba mi się. Tory w ogóle są dla oklepanym tematem/miejscem na portrety.
7. Szkoda obciętej dłoni. Ale to najlepsze zdjęcie tego chłopaka.
8. Chciałeś zatrzymać czas kiedy ona o czymś marzy....Zbyt dużo jest na zdjęciu....nie podoba mi się to zdjęcie bo w sumie nie uchwyciłeś tego co chciałeś (zapewne )
9. Grzyb, jak to grzyb - nie wzrusza, a wręcz przeciwnie...
10. Fajne oko. Ja bym troszkę kadr przesuną w lewo. Tak żeby oko było bardziej w GP rogu
11. i 12. mi się zupełnie nie podobają.
pozdrawiam
Witam. Kilka nowszych zdjęć. Proszę o uwagi