anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Moje pierwsze zdjęcia prosze o ocene

profile.country.PL.title
_Artek_
Użytkownik

Moje pierwsze zdjęcia prosze o ocene

proszę o ocenę i o krytykę bo tylko konstruktywna krytyka pozwala nam robić lepsze zdjęcia

15 ODPOW. 15
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Może też być różnica w kalibracji monitorów.

profile.country.PL.title
_Artek_
Użytkownik

być może ale to i tak lepsze od moich pierwszych zdjęć chyba że nie chciałeś mnie dobijać :D

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Chyba zdążyłeś zauważyć, że nie słodzę :D No chyba że herbatę bo to w dużych ilościach :slight_smile:

profile.country.PL.title
_Artek_
Użytkownik

sadam napisał(a):

Chyba zdążyłeś zauważyć, że nie słodzę :D No chyba że herbatę bo to w dużych ilościach :slight_smile:

większość tu "nie słodzi" dlatego lobię to forum :D

Creatoor
Początkujący

Witam serdecznie.
Jeśli chodzi o pierwsze dwa zdjęcia, to chyba już większość została powiedziana.
Musisz zdcydować się co chcesz fotografować. Jeśli będziesz robił zdjęcia wszystkiego, to tak naprawdę nic nie osiągniesz.
jeśłi juz podejmiesz decyzję, co chcesz pokazać na zdjęciu, to zatroszcz się o tło. Nie może ono zaśmiecać, dominować a tym bardziej odciągać uwagi. Nie zawsze jest to do końca możliwe, dlatego mamy do dyspozycji głębię ostrości.
Jeśli chodzi o kolejne zdjęcia (przyrodnicze) to w 2-ce można by się czegoś dopatrywać, ale do dobrej kompozycji jeszcze bardzo daleko. Brak nasycenia, balans bieli gdzieś się zapodział , niebo nieciekawe.
1-ka niestety nie reprezentuje sobą zupełnie nic.
Poćwicz nad kadrowaniem i kompozycją.
Ps. Wytrwałości i powodzenia w rehabilitacji

profile.country.PL.title
_Artek_
Użytkownik

jeżeli chodzi o pierwsze zdjęcia to były one robione po 2 tygodniach posiadania aparatu ale patrząc na nie już zaczynam się cieszyć bo niewielkie ale jakieś postępy są raczej nie będę robił po0rtretów bardziej pociąga mnie przyroda i architektura ale modelka chciała więc zrobiłem ale dla mnie jako osoby niepełnosprawnej już samo uzyskanie prostego kadru jest sukcesem niestety największe ograniczania moja niepełnosprawność stawia mi w momencie kompozycji kadru(wiadomo czasem przydałoby się wstać a tu niestety jestem jednym z niewielu "siedzących" za niewinność :D ) jeżeli chodzi o GO przy pierwszych zdjęciach jeszcze nie bardzo wiedziałem w jaki sposób ją zmniejszyć przy drugich (przyrodniczych) uważałem że zmniejszanie GO jest zbędne dziękuje za opinie i za to że trzymacie kciuki za moją rehabilitacje niedługo może dostanę wózek elektryczny więc będę miał większy wpływ na kadr przynajmniej w jego poziomym zakresie Pozdrawiam