anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

doslav

profile.country.pl_PL.title
doslav.
Poszukiwacz

doslav

Startowo - spacerowo - wczesnowiosenne...

Znaczy jeszcze nie zielono ale już słonecznie ;)wrotycz01 .JPGokol-kap .JPG

1 207 ODPOW. 1 207
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

No i widzisz - nie bolało :slight_smile:
Wczesnowiosennie jak wczesnojesiennie ;) a 2 ładniejsza od 1, tylko mi ten nieostry badylek w PG trochę wadzi - wzrok niepotrzebnie przyciąga.

------------------------------
fotoamator
doslav.
Poszukiwacz

Tak też myślałem...
Dlatego w odwodzie posiadam jeszcze wersję drugą ;)wrotycz02 .JPG

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Nie ma to jak plan B :slight_smile:
Ale to je ono! Jak podobno mawiają za Olzą :)
To mi się podoba http://klubkm.pl/forum/images/smilies/super2.gif

fotoamator
doslav.
Poszukiwacz

Znaczy, że za jakieś 12 - 15 lat będą ze mnie ludzie? :D

Powinienem spokojnie tyle pociągnąć bo od czasu zanabycia lustrzanki to i spacerów więcej, i palenie poszło w kąt... Tyle, że skutkiem ubocznym tego stanu jest przesiadywanie przy komputerze do wczesnych godzin porannych - ale o szkodliwości internetu nie opublikowano dotąd żadnych wiarygodnych badań :slight_smile:

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Dlaczego za tyle?
Trzeba tylko trochę poczytać, dużo fotografować, słuchać mądrzejszych (niekoniecznie mnie, bo ja to się nie znam), wyciągać wnioski i... powinno wystarczyć.
A w nocy się faajnie siedzi przy kompie ;)

Masz jeszcze coś, oprócz tego badylka?

fotoamator
doslav.
Poszukiwacz

No jakoś tak ostatnio mnie na te badylki wzięło i nawet jak coś innego pod obiektyw podejdzie to badylki i tak gdzieś się zapatałętają...

Poniższe fotki jakoś mnie nie bardzo przekonują ale temat uważam za ciekawy i z pewnością jeszcze do niego wrócę. Nie bardzo tylko wiem jak go ugryźć żeby było dobrze :(

peron1.JPG
peron2.JPG
stacjaPKP.JPG

Swoją drogą to ciekawe, że w ponad stutysięcznym mieście nie ma regularnej linii kolejowej... Ba! - nie ma żadnej, jeśli nie liczyć bocznic kopalnianych!!
Chcąc jechać gdziekolwiek pociągiem - pozostają Żory, Rybnik lub Katowice :rolling_eyes:

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

doslav napisał(a):

Swoją drogą to ciekawe, że w ponad stutysięcznym mieście nie ma regularnej linii kolejowej... Ba! - nie ma żadnej, jeśli nie liczyć bocznic kopalnianych!!
Chcąc jechać gdziekolwiek pociągiem - pozostają Żory, Rybnik lub Katowice :rolling_eyes:

A jeszcze niedawno (to znaczy jakieś dwadzieściaparę lat temu) odwozilem i przywoziłem rodziców do sanatorium, i była kolej. Smutne to, że już nie ma i smutne i przygnębiające są Twoje zdjęcia. Chyba lepiej wyglądałyby po konwersji do cz-b. I może rochę inaczej pokazać ten zarośnięty i zapuszczony dworzec. W tym miejscu jest potencjał. Fotograficzny. Trzeba by go wykorzystać.

fotoamator
doslav.
Poszukiwacz

Dwadzieścia lat temu to jeździłem na wycieczki do Wisły pociągiem albo na wagary do Cieszyna (to ponad dwadzieścia ;) )
Jakoś mi cz.-b. też nie leżało z tych ujęć. Muszę się tam jeszcze raz przejść i bardziej przyłożyć... No i jeszcze taka nieduża (ze trzy-cztery piętra) wieża ciśnień leży tam odłogiem.
Otwarta, niezabezpieczona, z niewielkim placem gdzie chłopaki ze straży miejskiej przyjeżdżają w czasie pracy na drzemkę... I zawsze szybko odjeżdżają jak widza zawodnika z aparatem :D

A sanatorium nadal funkcjonuje... I park... Piękny......

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

doslav napisał(a):

I park... Piękny......

A Ty jakieś chaszcze na nieczynnym dworcu uwieczniasz!
http://klubkm.pl/forum/images/smilies/parowkasb3.gif
;)

A chaszcze też potrafią być fotogeniczne ;)

fotoamator