anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

nauka małymi kroczkami :)

profile.country.pl_PL.title
matdym
Początkujący

nauka małymi kroczkami :)

witam serdecznie wszystkich. jestem szczęśliwym posiadaczem alfy 300. jako początkujący zwracam się z prośba o ocenę i krytykę popełnionych błędów. za wszelkie rady, porady z góry bardzo dziękuję

27 ODPOW. 27
Creatoor
Początkujący

19 i zapomniałem nr
Nie bój się obrabiać zdjęć w kompie. To twoja współczesna ciemnia.

matdym
Początkujący

no to kolejna porcja. oczywiście czekam na konstruktywną krytykę ze strony Creatoora i innych użytkowników :)

matdym
Początkujący

moja pierwsza sesja w nocy. dam sobie głowę uciąć że nie uniknąłem błędów. poniżej kilka fotek

matdym
Początkujący
docentstopczyk
Początkujący

na początek ja bym zmniejszył trochę te foty :)

matdym
Początkujący

następnym razem postaram się zmniejszyć. a ogólnie jak ? Creatoor chyba na urlop wyjechał że tak zamilkł :D

colorful-----
Początkujący

no właśnie Creatoora to już od długiego czasu nie ma :( nawet jego strona internetowa zniknęła...

Creatoor
Początkujący

Jestem, już. Ale dzięki, że ktoś za mną tęsknił ;) Stronka też jest choć pod zmienionym adresem.
A tak na poważnie. Zgodnie z obietnicą popatrzyłem na ostatnie zdjęcia (nocne):
Wspólną cechą prawie wszystkich zdjęć jest to, że budynki lecą na bok. W prezentowanych tu ujęciach taki zabieg, jeśli celowy to nie udany. W zdjęciach architektury rytm i pionowe i poziome linie to podstawa.
27 - zdecydowanie za dużo miejsca pozostawiłeś z lewej strony. Tam też nie ładny odblask. Prosiłoby się zdecydowanie przekadrować. Budynek ściśnięty na wysokość. Drzewa po bokach mogłyby stanowić obramowanie ale w tym układzie nie pasują. Z prawej masz też kawałek jakiejś ściany. Przydałoby się trochę ostrości, ale mam wrażenie, że to wina dużego powiększenia.
28 - o mało mi nie wypadł z ekranu. A ładnie wyszedł... I ten mur z lewej. A wystarczył prosty pionowy kadr.
29 - :c9 kolory i światło
30 - Bloki po bokach zdecydowanie nie pasują
31 - za ciasny kadr. Wieża uciekła w ciemnościach
32 - mały bałagan się zrobił ten budynek od frontu... :(
No cóż, mimo wszystko nie poddawaj się. Rada: spróbuj odejść dalej od obiektów tak oświetlonych. Statyw, przysłona zamknięta na maksa i próbuj.