Podziel się wrażeniami!
1:DSC00115.jpg
2:DSC00318.jpg
3:DSC00558.jpg
proszę o konstruktywną krytykę
Bardzo fajne fotki - się mnie podobają nawet.
Podobałyby się bardzo bardziej gdyby je wyprostować nieco...
Ale ze mnie to taki sobie "oceniacz" - zaczekaj na fachowców
Witaj,
1-niby jest prosto (patrząc na rurę), ale w związku, że zdjęcie nie było na wprost robione, jest pochylone do tyłu (da się to naprawić podczas obróbki), dodatkowo niepotrzebnie coś wchodzi w kadr w dolnym prawy rogu
2- krzywo (leci na prawo). Bliki (spowodowane przez robienie zdjęć na wprost słońca) nie są atutem dla tego zdjęcia, no i jeszcze taka informacja: masz brudną matrycę. Tutaj LINKdo wątku jak sobie z tym poradzić
3 - że krzywo to chyba wiesz. Tym razem leci na lewo. Warto też przyciemnić podczas obróbki to co jest za kratami.
Życzę powodzenia i czekam na kolejne zdjęcia
pozdrawiam,
kris
Kiedy mnie się właśnie ta rura pierwej rzuciła w oczy niż prawa strona :smileyredface:
A "3" to w lewo leci jak nic
A na następne również czekam bo te trzy (poza tym co napisałem wyżej) - wybitnie mi do gustu trafiły. Choć 1 i 3 jakby bardziej...
doslav napisał(a):
A "3" to w lewo leci jak nic
i kolejne trzy fotki do wyładowania agresji
Witam serdecznie
O agresji nie ma mowy :smileytwisted:
A tak na poważnie.
Tulipany sympatyczne, choć kompozycyjnie do dopracowania.
5-ka Nie ostra, skadrowana nie ciekawie, niepotrzebna ta lampa. Ogólnie nie wpada w oko
6-ka za jasna, za mocne nasycenie w stosunku do jasności, za dużo elementów wprowadza bałagan - źle skadrowane, wypalone niebo. Brak ostrości
Ale ogólnie mogło być gorzej... 1-ka i 3-ka były ciekawsze.
Pozdrawiam
przy 4 kapkę szerszy kadr i wyszukał bym większą ilość kwiatów by wypełniły cały kadr-kolorystyka i ostrość ok
5 kadr pionowy trochę przesunął bym się w lewo i do tyło by drzewa tworzyły coś w rodzaju zwieńczenia nad
pomnik NŻ to specyficzne miejsce trzeba złapać klimat fajnie wychodzi w lecie po świcie kiedy słońce świeci od strony budynków na wprost
albo o zmierzchu gdy jest bardzo widoczny palący się znicz
no i dobrze by było gdyby nie były poruszone
to jeszcze 3 fotki
Jeszcze kilka fotek, tym razem turniej rycerski w Czersku, proszę o krytykę