anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

prosze o opinie-nowicjusz

kasia25-----
Początkujący

prosze o opinie-nowicjusz

oto pare moich fotek prosze o opinie na podstawie ich bede mogla sie uczyc.Picture 1 .jpg

65 ODPOW. 65
kasia25-----
Początkujący
profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

kasia25 napisał(a):

wtedy slonce bylo by nad z raczej za koscolem bo to strona polnocna, wydaje mi sie ze robila bym wtedy zdiecie pod slonce nie wiem czy cos by z tego wyszlo w zimie slonce jest nisko, ale moze.

Kasiu napisałem cztery godziny wcześniej nie później. Przyjrzyj się cieniom :smileymrgreen:

kasia25-----
Początkujący

czyli jesli slonce bylo by wyzej nie bylo by tych cieni drzew? :) :smileyredface:

profile.country.pl_PL.title
jmw.w-----
Nowicjusz

jak dla mnie 14 bardzo fajne.
jeśli chodzi o kościół to 16 chyba lepsze, dobra ostrość i kolory fajne ;) z kolei w 15 ciekawe ujęcie.
tyle z amatorskiego punktu widzenia ;)

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

Chodziło mi o kont świecenia bocznego a nie wysokość na jakiej znajdowało się słońce.
Jak wiemy słoneczko leci od lewej do prawej, więc gdybyśmy przyjęli że na Twojej fotce jest godzina czternasta to o godzinie dwunastej świeciło by wzdłuż tego muru na wprost. Gdyby była godzina dziesiąta czyli cztery godziny wcześniej to miała byś pięknie oświetlone wszystkie mury a cień drzew był by za drzewami czyli nie widoczny i nie przeszkadzający w odbiorze.

kasia25-----
Początkujący

troche dalej nie romumiem zdiecie nr 16.to jest strona wschodnia, 15. poludniowa, 13. to strona zachodnia-owietlona w tym momencie a w cieniu jest strona polnocna, zdiecia robione byly po 15.00. na zdieciu slonce idzie od prawej do lewej, gdyby byla 12 slonce znajdowalo by sie nad i wedlug mojego toku myslenia ;) cieni by nie bylo a o 10godz bylo by z prawej strony zdiecia i cien by byl tylko z innej strony. Troche nie rozumiem co jest pod pojeciem "swiecenie boczne"?Nie wiem moze ja zle mysle, nie rozumiem, Wytlumacz mi.Dzieki

profile.country.PL.title
Paulina.
Poszukiwacz

SZFENDAK napisał ze jakbys zrobiła zdjecie cztery godziny wczesniej z tego samego miejsca to cienie drzew miałyby cien za sobą

profile.country.PL.title
Paulina.
Poszukiwacz

Kasia25 zrozumiałaś o co chodziło czy nie :question:

kasia25-----
Początkujący

raczej tak paulinko :D dzieki

kasia25-----
Początkujący