anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

"Trójświaty" lustrzanką SONY α 700

profile.country.pl_PL.title
andrzej_karon
Początkujący

"Trójświaty" lustrzanką SONY α 700

Zapraszam do obejrzenia poniższej Galerii. Znajduje się tu 39 ponumerowanych zdjęć o różnorodnej tematyce: m.in. coś z struktur, coś z ptactwa wodnego i nieco "inne" spojrzenie na Krakowski Kazimierz (którego piękno można znaleźć nie tylko w Synagogach)

18 ODPOW. 18
andrzej_karon
Początkujący
andrzej_karon
Początkujący
andrzej_karon
Początkujący

"Inny" Kazimierz (5/5)

I ostatnie 3 z 39. Dziękuję Państwu za obejrzenie niniejszej Galerii, oraz za wszelkie uwagi, sugestie, komentarze, a przede wszystkim krytykę...

ci.nek
Początkujący

Witam
no to zaszalałeś z tym pokazem :shock: ;)

1 - ucięta 1 lampa, niepotrzebne to coś w DL rogu
4- słaba ostrość inny kadr i b&w i byłoby ok ;)
7 - ucięta głowa i tło brzydkie
8 - za ciasny kadr
12 - byłoby fajne gdyby nie ta perspektywa
18, 20, 30 - bardzo fajne :)
31 - coś w sobie ma ale kadr niedopracowany
34 - fajny zegarek i tyle ;)
2, 3, 5, 10, 11, 14, 25, 27, 29, 32, 33, 35-39 - nie podobają mi się, niektóre w ogóle bez sensu ;)
już nie mam siły więcej oglądać ;)
niech inni się wypowiedzą

andrzej_karon
Początkujący

Witam!

Napisałem na końcu wątku prośbe o krytykę. Nie sądziłem, ze będzie to aż taka lawina krytyki. W Twoich oczach wychodze więc na jakiegoś dyledanta fotografii, takiego "fotograficznego " Pierrota"... Dobrze będę Pierrotem, od teraz będę mieć taki awatar jaki widnieje obok... (oczywiście to ja jestem na nim)

Z poważaniem

andrzej_karon
Początkujący

Zajrzałem własnie na Twoją galerię i widze, że i Ty lubisz się "bawić" efektami świetlnymi jak ja kiedyś dawno temu jak zaczynałem przygodę z fotografią na H9. Poniżej publikuję swoje ''świetlne''dzieła....

Warto zwrócić uwagę, że efekty na poniższych zdjęciach te to nie jest zwyczajne "poruszenie" aparatem – był zresztą na statywie – gdyż efekt "zwyczajnego" poruszenia aparatem wyglada po prostu inaczej...

ci.nek
Początkujący

Napisałem na końcu wątku prośbe o krytykę. Nie sądziłem, ze będzie to aż taka lawina krytyki. W Twoich oczach wychodze więc na jakiegoś dyledanta fotografii, takiego "fotograficznego " Pierrota"...
Z poważaniem

Podejrzewam że wiele z zamieszczonych zdjęć darzysz jakimś sentymentem i robiąc konkretna fotografię chciałeś uwiecznić coś co Ci się w danej chwili spodobało. Doskonale Cie rozumiem bo sam tak mam ;) Jednak prezentując zdjęcie należny patrzeć na całość i wybierać te najlepsze. Sam dopiero się uczę fotografowania i nadal szukam swojego miejsca w fotografii. Moimi opiniami nie chciałem Cie urazić lecz wytknąć błędy które moim zdaniem popełniłeś, jak dla mnie krytyka jest dużo lepsza od pochwały. pzdr

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Napisałem na końcu wątku prośbe o krytykę. Nie sądziłem, ze będzie to aż taka lawina krytyki. W Twoich oczach wychodze więc na jakiegoś dyledanta fotografii, takiego "fotograficznego " Pierrota"... Dobrze będę Pierrotem, od teraz będę mieć taki awatar jaki widnieje obok... (oczywiście to ja jestem na nim)

Proponuję Ci nauczyć się przyjmować krytykę, bo postawa obronna nie zachęci nikogo do dalszego komentowania :)

Przejrzałem sobie Twoje prace i w dla mnie są to zdjęcia mało przemyślane. Nawet jeśli miałeś jakiś pomysł nie potrafiłeś go moim zdaniem odpowiednio przekazać. Proponuję popracować nad dokładniejszymi kadrami i nad kadrowaniem w ogóle - nadal przeważa u Ciebie kadr centralny - to nic złego, ale musi mieć jakieś uzasadnienie - niestety u Ciebie tego nie widzę. ;)

andrzej_karon
Początkujący

Dziękuję za wszelkie uwagi. Trochę mi wstyd :smileyredface: ale przełknąłem ślinę i... do roboty! A więc popracuję nad swoim warsztatem i bedę wrzucał w miarę swojego rozwoju kolejne fotki :rolling_eyes: