Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich
Zdecydowałem się na stworzenie swojej galerii
Jestem amatorem fotografii od ponad 2 lat. Zaczynałem od kompaktu Praktica DCZ 7.1, którą wspominam z sentymentem
Potem wpadł w moje posiadanie inny kompakt - Panasonic Lumix DMC-FS3, który był trochę lepszy
Teraz przyszedł czas na lustrzankę jaką jest Sony A200 + obiektyw 18-70 mm.
Teraz czas na fotki...
a dla mnie 29 i 34... nawet bardziej 34
Czemu ten dmuchawiec, 29 - taki zielony? I jakby nieostry... (fajny ten pajączek )
28 - sympatyczne gałązeczki
30 kwiatuszki też takie jak z kompakta (żeby nie rzec z komórki)
31 - dużo lepsze
32 - ładne, ale z dużo tego wszystkiego i trochę bałagan sie zrobił. Zamiast tej białej plamy na dole i pustej zieleni z lewej, można było przesunąć trochę w prawo obiektyw i złapać więcej tego kwiecia
33 - sympatyczne
34 - znowu brakuje jakby ostrości, przecież nawet kit potrafi!
A może to mój wzrok już niedomaga?
Witam
krótko zwięzle i na temat
33 sympatyczna i najbardziej Mi sie podoba
teraz Jesteś po maturach wiec bardziej będziesz mógł sie skupić na zdjęciach a wiem że stać cie na więcej...
pozdrawiam
no jak dla mnie 34 najlepsze
paulina napisał(a):
teraz Jesteś po maturach wiec bardziej będziesz mógł sie skupić na zdjęciach a wiem że stać cie na więcej...
pozdrawiam
Dla mnie 33 i 34 (no i może jeszcze 29) - OK
Natomiast generalnie zgadzam się z Tadeuszem... Widać co robi stres pomaturalny połączony z brakiem treningu
Niemniej miło Cię widzieć znów w Galerii więc czekam na zaś
doslav napisał(a):
Widać co robi stres pomaturalny połączony z brakiem treningu
Wrzucam następne zdjęcia. Walczyłem z konwersją B&W
i następne
Generalnie w tych zdjęciach brakuje mi ostrości. Wyostrzyłeś je po zmniejszeniu?
podoba mi się:
36 zdjęcie z ławeczką - całkiem sympatyczne miejsce, aż się czuje ciszę w tym kąciku
38 - ładna ramka wyszła. Tak sobie zakryłam tą panią palcem i stwierdziałam że stanowczo lepiej by bylo bez niej hmm.
kropka33 napisał(a):
Generalnie w tych zdjęciach brakuje mi ostrości. Wyostrzyłeś je po zmniejszeniu?