Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich
Zdecydowałem się na stworzenie swojej galerii
Jestem amatorem fotografii od ponad 2 lat. Zaczynałem od kompaktu Praktica DCZ 7.1, którą wspominam z sentymentem
Potem wpadł w moje posiadanie inny kompakt - Panasonic Lumix DMC-FS3, który był trochę lepszy
Teraz przyszedł czas na lustrzankę jaką jest Sony A200 + obiektyw 18-70 mm.
Teraz czas na fotki...
25 - lubię... Jest OK choć trochę tłocznie
26 - ta ostrość to chyba na szkle (łabądku?) czyli na moje niemłode oczy jakby nigdzie... Aczkolwiek pomysł przedni i wart powtórzenia
27 - http://klubkm.pl/forum/images/smilies/parowkasb3.gif za to walnięcie lampeczką... Taka fajna pani a tak przejarana
doslav napisał(a):
Taka fajna pani a tak przejarana
Ja tam nie widze przepału w 27, ale zdecydowanie nie pokazałbym tego zdjęcia. Świecąca skóra, cień od lampy, płaskie światło - no aż żal.
26 - nie wiem co chciałes pokazać
A kwiatki to juz przyjemniejsze są. Może bardziej się skup na razie na kwiatkach nie ludziach
Trzymam za słowo bo lubię tu zaglądać...
Ale to pewnie dlatego, że już dawno zostałem skorumpowany
Z tym "przejarana" to faktycznie nie tego słowa powinienem użyć :smileyredface:
witam
25. ostatnio też mnie wzięło na focenie przyrody. Fajnie gdyby ten pierwszy kwiatek był ostry a resza rozmyta. Pobaw się GO może coś fajnego wyjdzie.
26. nie oceniam
27. Cień trochę denerwuje. Ja idąc za radą Panów z forum poszukałem w starych domowych zbiorach mlecznego pudełka po filmie. niby mało profesjonalny wygląd ale efekty są. Tanim kosztem można coś zmajstrować zawsze na potrzeby domowe Spróbuj powtórzyć to ujęcie używając czegoś co przysłoni wbudowaną lampę.
postaram się i ja coś pomóc..xp
25 - złe nie jest tylko ta wolna przestrzeń po prawej poszła kosztem kwiatów na gałązce, zdaje mi się że zdjecie wyglądałby lepiej gdybyś własnie trochę kadr przesunoł w prawo, kadr centralny niezbyt ładnie tu się prezentuje.
26 - zdjecie jakoś do mnie nie przemawia, trochę za dużo tu wszystkiego, modelka, niejednolite tło, szklany labądek i kwiatek. gdybys ustawił modelkę na np. tle jednolitej ściany i postawił samego łabądka na którego byś ostrzył byłoby całkiem fajnie.
27 - ten brzydki cień od lampy błyskowej... dziwnie kadrowane, a gdybyś trochę przesunoł w prawo modelka cała zmiesciłaby się w kadrze, albo w takim układzie zostawić a modelkę lekko przesunąć, miałaby miejsce aby oprzeć się jakoś fajnie o stolik - i łokcia by nie ucielo.
A więc po mordęgach związanych z okresem matur, wreszcie mogłem się skupić na foceniu http://rnb4you.j11.pl/Emo/emoty_duze/wakacyjne/zdjecia.gif
Nacisk był na makro a więc zdecydowałem się wybrać do WPKiW w Chorzowie
Miałem nadzieje wstąpić do Rosarium a tu taka tabliczka z informacją mniej więcej taką:
"W dniu dzisiejszym Rosarium nieczynne, aż do odwołania z powodu chemicznego opryskiwania"
No cóż Więc wybrałem się na spacer po WPKiW ...
Teraz się zastanawiam czy wrzucić to na spokojnie czy od razu z grubej rury http://klubkm.pl/forum/images/smilies/noel.gif
Na razie liczę na wasze oceny Krytyka mile widziana
ok, wrzucam resztę
i ostatnie makro
29 ma w sobie coś i przyciąga wzrok na dłużej.