Podziel się wrażeniami!
Robie zdjecia kompaktem i bardzo lubie je przerabiac, m.in photoshopem. Oto kilka moich zdjec (żadna rewelacja). Prosze o jakies wskazowki ;D
Witam,
Pierwsze zdjęcie ciekawe, tylko niepotrzebna w kadrze ta ręka i ucięta głowa, no i za wysokie ISO
Drugie zdjęcie to samo ISO za duże i moim zdaniem ten koń po lewej powinien być trochę więcej w kadrze.
Jeszcze na koniec taka mała wskazówka, że to galeria dla Cyber-shot'ów a nie dla fotek Olympusa.
Pozdrawiam
dziekuje za wskazowki, niestety nie wiem co to jest to iso, poczytram troche i moze dopiero cos zarazdze na to ;D a i jeszcze mam pytanie gdzie moge znalezc galerie dla olympusow?:)
pozdrawiam
mardi33 napisał(a):
Witam,
Pierwsze zdjęcie ciekawe, tylko niepotrzebna w kadrze ta ręka i ucięta głowa, no i za wysokie ISO
Drugie zdjęcie to samo ISO za duże i moim zdaniem ten koń po lewej powinien być trochę więcej w kadrze.
Jeszcze na koniec taka mała wskazówka, że to galeria dla Cyber-shot'ów a nie dla fotek Olympusa.
Pozdrawiam
midnight93 napisał(a):
niestety nie wiem co to jest to iso,
paulina napisał(a):
No nie wiem Ja mam tu swoja galerie a fotki robie lumixem
tak już teraz zaczynam rozumieć o co chodzi. Akurat na tych zdjeciach iso bylo automatyczne, no a teraz sobie je zmniejszylam zgodnie z wskazowkami.
kolejne, ale tym razem pieska i wiem że ISO jest znów za wysokie.
Pierwsze fotki miały faktycznie za wysokie ISO, ale co do samych ujęć to zdjęcie Pola i El-Enia podoba mi się. Lubię zdjęcia z motywem uwydatniania tylko jakiegoś elementu w kolorze, tu fajnie pasuje ten czerwony do B&W.
A co do zdjęcia z psem to szkoda tej uciętej łapki no i trochę kadr u góry ucięty. Poza tym bardzo fajne ujęcie.
midnight93 napisał(a):
kolejne, ale tym razem pieska i wiem że ISO jest znów za wysokie.
nie oskarżę cię, o to się nie bój. A co do twojej przeróbki, to zdjęcie wygląda naprawdę lepiej. Jest wyraźniejsze i wogóle lepsze. Jaki to program, jeśli mogę wiedzieć? I mam kilka wersji zdjec pieska, bo ja zawsze zrobie kilkanaście zdjęć i potem nie wiem, któro jest najlepsze. Akurat ten kadr wydawał mi sie najbardziej trafny, ale być może się pomyliłam.
midnight93 napisał(a):
nie oskarżę cię, o to się nie bój.
midnight93 napisał(a):
Jaki to program, jeśli mogę wiedzieć?