anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

zdjecia koni i inne.

midnight93
Początkujący

zdjecia koni i inne.

Robie zdjecia kompaktem i bardzo lubie je przerabiac, m.in photoshopem. Oto kilka moich zdjec (żadna rewelacja). Prosze o jakies wskazowki ;D

41 ODPOW. 41
midnight93
Początkujący

Podoba mi sie poprawiona ostrość, zdjecie jest takie wyraźne. Poszukam jakiejś darmowej wersji, żeby zobaczyć co to za program. ;) Ja polecam program photoscape, bardzo łatwy w obsłudze i również można go pobrać za darmo z internetu. A jeżeli masz już doświadczenie z takimi programami do obróbki zdjęć, to photoshop jest świetny. ;DD

ci.nek
Początkujący

Program, który polecam :) możesz pobrać stąd: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1013&PhotoFiltre+6.3.2 jest to w pełni darmowa i legalna wersja, tak jak pisałem ja kupiłem sobie kiedyś licencję do komercyjnej wersji Photofilter Studio i jestem bardzo zadowolony z tego programu :D . Photoshop jest za drogi :( (nie używam piratów) i sumie nie potrzebny mi aż taki rozbudowany program, jeżeli już to darmowy :bulb: GIMP jest podobny.

midnight93
Początkujący

stare to zdjecie jest, ale mi sie podoba ;D Troche podrasowałam je. Później dodam jeszcze inne, bo narazie czasu brak ;(

ci.nek
Początkujący

Pomysł bardzo ciekawy tylko szkoda uciętej głowy dżokejki ;) Moim zdaniem trochę za małą przysłona. Większa przesłona (liczba F) spowodowałaby, że mniej światła wpadłoby przez obiektyw i niebo byłoby nieprześwietlone. Ogólnie to masz fajne pomysły na ujęcia :)

midnight93
Początkujący

Dziekuje. No to mam kolejne ;))

ci.nek
Początkujący

Skoro nikt więcej się nie wypowiada to ja coś powiem :D
2. niepotrzebne w kadrze to ucięte drzewo po prawej i szkoda, że ten biały koń w tle nie był trochę dalej tak, aby był cały widoczny i byłoby extra, jednak zdjęcie bardzo mi się podoba.
3. jedyne zastrzeżenie to za wysokie ISO

midnight93
Początkujący

w 3 zwiekszyłam iso bo było słabe światło. A mam takie pytanie, bardzo widać w 3, że modelka jest wklejona no inne tło?? ;D

ci.nek
Początkujący

midnight93 napisał(a):

A mam takie pytanie, bardzo widać w 3, że modelka jest wklejona no inne tło??

coś mi się nie podobało to tło, ale nie chciałem Cię oskarżać o takie rzeczy ;) myślałem, że manipulowałaś jedynie z ostrością tła, w celu eliminacji skutków dużego ISO :smileyugeek: .
Nie mam takiego wprawionego oka, co od razu widzi o co kaman :) i na pierwszy rzut oka nie zaczaiłem :? .

corsaris
Początkujący

mardi33 napisał(a):

Witam,
Pierwsze zdjęcie ciekawe, tylko niepotrzebna w kadrze ta ręka i ucięta głowa, no i za wysokie ISO :shock:
Drugie zdjęcie to samo ISO za duże :flushed: i moim zdaniem ten koń po lewej powinien być trochę więcej w kadrze.
Jeszcze na koniec taka mała wskazówka, że to galeria dla Cyber-shot'ów a nie dla fotek Olympusa.
Pozdrawiam

Fakt faktem fotka nawet udana ale co do aparatu to racja :)

midnight93
Początkujący

Co prawda owady nie są zbyt piękne ( moim zdaniem), ale na twoim załączonym zdjeciu udało ci się to piękno uchwycić ;D