Podziel się wrażeniami!
Posłuchawszy rady ludu forum postarałem się zamieścić zdjęcia jako załączniki wreszcie;) Zauważyłem niestety na innym komputerze, że niektóre zdjęcia wyglądają jak dobitnie przekolorowane... nie wiem dlaczego na moim osobistym komputerze wszystko jest OK, a gdzie indziej fotki wyglądają gorzej niż źle , szczególnie kolory. Ale czekam na opinie ludzi Sony Pozdrawiam
bardzo ciekawa seria
Ciesze się, że kolorystyka jest w miarę ok. Bawiłem się zdjęciami na laptopiem aby zdjęcia wyglądały tak jak ja chcę je w miarę swoich umiejętności widzieć. Na innych monitorach już nie zawsze tak wyglądały (zbyt ciemne, bądź kolory zbyt mocne). Te przebarwienia na niebie faktycznie troche psują efekt. Ale przede mną wiele lat nauki i na starość może będzie dużo lepiej;)
zygyfy napisał(a):
Ciesze się, że kolorystyka jest w miarę ok. Bawiłem się zdjęciami na laptopiem aby zdjęcia wyglądały tak jak ja chcę je w miarę swoich umiejętności widzieć. Na innych monitorach już nie zawsze tak wyglądały (zbyt ciemne, bądź kolory zbyt mocne). Te przebarwienia na niebie faktycznie troche psują efekt. Ale przede mną wiele lat nauki i na starość może będzie dużo lepiej;)
Wrzucam kilka premierowych zdjęć z "górskich pocztówek". Zdjęcia przedstawiają wycieczkę nad Morskie Oko. Niestety pogoda nie dopisała. Mimo wszystko na żywo bardzo mi sie podobało! A krytyków proszę o uwagi na przyszłość:)
cd
cd,
cd.
Auschwitz: łapanie ostrości pośrodku na kilku podkładach kolejowych chyba nietrafione, mogłaby być chyba ciut przysłona o wyższym nr-ku , natomiast zza ostrych drutów i bramy ciekawiej byłyby nieco wycięte z ostrości kompleksy budynków i wież wartowniczych ale to juz zależy co chciałeś na tych zdjęciach konkretnie pokazać. Podoba mi się 1 i (prawie) 4.
Tatry: co ty chcesz od tej pogody? wymarzona aura na ciekawe fotki...deptak do M.Oka za wyjątkiem Włosienicy i samego Oka ma przynajmniej mniej z deptaka no i Wodogrzmoty fajnie naświetlone. Ten szlak w sezonie trzeba omijać szerokim łukiem a najlepiej wpaść tam dopiero w październiku lub maju.
(trój)Kolorowe Katowice
syfki na matrycy trza wyczyścić, albo stempelkiem potraktować
46 brdzo fajne, w 47 zbyt mocno nasycone kolory jak dla mnie