Podziel się wrażeniami!
Ciekaw jestem jakie zmiany byście wprowadzili w swoich Alfach jak byście mieli taką możliwość?, chodzi mi głównie o wygląd zewnętrzny żeby wyglądały bardziej profesjonalnie ale nie tylko.
No cóż widzę że Sony robi bardzo dobre aparaty...dla amatorów, widać po ostatnich nowościach wprowadzonych i tych zapowiadanych wszystkie takie cukierkowate z wyjątkiem może A850. Firma celuje w amatorskie modele bo i tak początkujący będzie się cieszył i nie grymasi.
Pozdrowionka
Widać uważasz się za "profesjonalistę" Zmień system jeśli dla Ciebie Sony to amatorszczyzna.Foters napisał(a):
No cóż widzę że Sony robi bardzo dobre aparaty...dla amatorów
Uważam się za amatora "fanatyka fotografii" jestem w stanie sporo zapłacić za korpus i szkła ale to musi być porządny sprzęt i wcale nie chciałbym zmieniać systemu na inny. A jeśli chodzi o funkcjonalność to alfy nie są takie znowu funkcjonale i nie ma się co oszukiwać.
Więc A850 będzie dla Ciebie dobrym rozwiązaniem. Z Twojego wcześniejszego postu wynika że Ci się podoba.
nie rozumiem. Ale skoro pytasz ... o wyglad to Ci odpowiadam. W a900 i a700 ( z gripami) nic bym nie zmienil. Leza mi w dloni idealnie
Nie bo 3 klatki to za mało a upychanie 24,6 mln pikseli to zbyteczne, i nie ma prawdziwego uszczelnienia przeciw pyłowi i wilgoci.Wspomaganie AF "czerwona lampka powinna mieć większy zasięg a wyświetlacz w górnej części korpusu powinien być większy.
No to C 1D Mark trzeci :smileyarrow: 10kl/s i 10.1 mln pikseli
No bez przesady, taki rozrzutny to nie jestem.
To raczej trudno będzie zgadywać jaki sprzęt jest dla Ciebie najlepszy. Na pytanie z pierwszego postu musisz dopowiedzieć sobie sam, raczej konkretnej odpowiedzi nikt nie udzieli.
Ja swojego faworyta mam i nie oczekuje porad ale chciałem po prostu porozmawiać o Alfach a tu od razu gromy z jasnego nieba, wszystko jest OK, wydziwiasz, nie trzeba nic poprawiać itd. W dzisiejszych czasach również liczy się prestiż a Sony w prowadzając dużo modeli amatorskich zapominając o osobach które szukają bardziej zaawansowanych aparatów prestiżu sobie nie wyrabia.A swoją drogą to forum jest po to żeby można było porozmawiać, wymienić opinie, różne spostrzeżenia a nie od razu takiego delikwenta w błoto bo komuś jego temat nie odpowiada. Mi jak temat nie odpowiada to nie piszę i tyle. Pozdrawiam