Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam pytania odnośnie stopki aparatu i lampy błyskowej.
Po ostatniej imprezie ( i w czasie imprezy) na której robiłem zdjęcia A300+ lampa 42 - 900 zdjęć, spostrzegłem, że lampa nie zaciska się na ścisło tylko ma luzy tzn. gdy potrząsam gwałtownie aparatem lub zmieniam pozycję aparatu na pionową i odwrotnie to lampa chwieje się na boki ( oczywiście nie wypada z zatrzasków tylko się chwieje) to jest trochę irytujące.
i teraz ciekawi mnie
- z czego są wykonane uchwyty w aparacie i na lampie
- czy po dłuższym użytkowaniu coś nie pęknie, oszczypie się, jeżeli lampa i aparat nie jest spasowany ścisło.
- czy jest jakiś patent aby to usztywnić - fajnie jest to zrobione w nikonach - jest tam nakrętka którą się dociska lampę do aparatu.
aniszek1 napisał(a):
Po ostatniej imprezie ( i w czasie imprezy) na której robiłem zdjęcia A300+ lampa 42 - 900 zdjęć, spostrzegłem, że lampa nie zaciska się na ścisło tylko ma luzy tzn. gdy potrząsam gwałtownie aparatem lub zmieniam pozycję aparatu na pionową i odwrotnie to lampa chwieje się na boki ( oczywiście nie wypada z zatrzasków tylko się chwieje) to jest trochę irytujące.
aniszek1 napisał(a):
- z czego są wykonane uchwyty w aparacie i na lampie
aniszek1 napisał(a):
czy po dłuższym użytkowaniu coś nie pęknie, oszczypie się, jeżeli lampa i aparat nie jest spasowany ścisło.
aniszek1 napisał(a):
czy jest jakiś patent aby to usztywnić - fajnie jest to zrobione w nikonach - jest tam nakrętka którą się dociska lampę do aparatu.
aniszek1 napisał(a):
- czy po dłuższym użytkowaniu coś nie pęknie, oszczypie się, jeżeli lampa i aparat nie jest spasowany ścisło.
aniszek1 napisał(a):
- czy jest jakiś patent aby to usztywnić
Dzięki za odpowiedź, uspokoiliście mnie.