Podziel się wrażeniami!
Witam mam do was pytanie, otóż zastanawiam się nad kupnem waszego telewizora, tylko problem w tym, iż mam problem z wybraniem tego jedynego, mam dylemat pomiędzy Sony X940E, a Sony X900F, cena nie gra roli, zależy mi tylko i wyłącznie na znakomitym obrazie podczas oglądania filmów, a także na oglądaniu zwykłych programów, dźwięk nie gra tutaj większego znaczenia, bardzo proszę o odpowiedź.
Oby dwa telewizory mają po 75 cali.
Hej!
Mając wybór tych dwóch modeli, brałbym X900F bo bardziej mi się podoba design. Parametry mają naprawdę bardzo zbliżone. No i "F"jest nowszej generacji - 2018r. (litera "E" oznacza rok 2017) co może przełozyć sie na dłuższy okres wsparcia/szybsze aktualizacje.
Dla spokoju przeszedłbym się jednak do sklepu i porównał oba modele.
Pozdrowienia!
Witam,
Wg specyfikacji X900F ma bezpośrednie podświetlanie LED podobnie jak X940E. Modele bardzo zbliżone, ale wybrałbym podobnie jak @Lajam. X900F.
Pozdrawiam
Tylko mam dylemat, ponieważ czytałem na różnych forach, iż TV Sony XE940 ma lepszą jakość wyświetlanego obrazu, ździwiło mnie to, bo specyfikacje mają niemal identyczne, natomiast z tego co wiem, ubiegłoroczny model jest droższy od XF90, dlateg składam to zapytanie, który telewizor firmy Sony ma lepszą jakoś obrazu podczas codziennego użytku.
X94E ma pełnego FALDa i w przeważającej liczbie wypadków będzie prezentował się lepiej od X90F. Spójrz na porównanie TUTAJ.
Witam,
@TomTheMenace masz rację źle spojrzałem X94 ma FullAray (już się poprawiłem wyżej). W teście do którego podrzuciłeś linka X94 wypada lepiej od X900F.
Pozdrawiam
Proszę zwróćcie uwagę, że XF90 jest następcą modelu XE90, który był pozycjonowany niżej, niż XE94, który w roku 2017 razem z modelem XE93 był modelem najwyższym (oprócz niesamowitego ZD9). Oczywiście nie jest tak, że XE94 będzie we wszystkim najlepszy - chociaż przy oglądaniu filmów sprawdzi się znacznie lepiej, dzięki większemu kontrastowi natywnemu i bardziej dopracowanemu wygaszaniu. Również w HDR będzie lepszy. Może mieć gorszą płynność (XF90 ma BFI) i większy blur przy dynamicznych grach.