Podziel się wrażeniami!
Parę dni temu zakupiłam aparat Sony A7III ,przestudiowałam aparat dokładnie (również ,znając wcześniejsze modele, tak że nie miałam problemu z menu ;))
Moje pytanie dotyczy ,konkretnie o automatyczny White Balance z piorytetem bieli to jest żaróweczka z W z tego co mogę odczytać w instrukcji obsługi i o którym dowiedziałam się na pewnym filmiku dotyczącym również aparatu Sony A7 III na You Tube ,którego nie ma w moim aparacie ?!
Czy to jest kwestia ,jakiegoś oprogramowania ? ,które muszę wykonać ?
Pozdrawiam Brygida
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
o to Ci chodzi?
Wybór priorytetu tonacji w przypadku rejestrowania obrazów w warunkach sztucznego oświetlenia, na przykład w świetle żarówek, gdy w pozycji [Balans bieli] ustawiono opcję [Automatyczne].
(Ustawienia fotograf.1) → [Ust. prioryt. w AWB] → odpowiednie ustawienie.
Standardowy:
Nastrój:
Biały:
Ikona z Żarówką jest wyświetlana tylko wówczas, gdy w pozycji [Ust. prioryt. w AWB] ustawiono opcję [Nastrój] lub [Biały].
o to Ci chodzi?
Wybór priorytetu tonacji w przypadku rejestrowania obrazów w warunkach sztucznego oświetlenia, na przykład w świetle żarówek, gdy w pozycji [Balans bieli] ustawiono opcję [Automatyczne].
(Ustawienia fotograf.1) → [Ust. prioryt. w AWB] → odpowiednie ustawienie.
Standardowy:
Nastrój:
Biały:
Ikona z Żarówką jest wyświetlana tylko wówczas, gdy w pozycji [Ust. prioryt. w AWB] ustawiono opcję [Nastrój] lub [Biały].
Tak o to mi chodziło ,bardzo dziękuję za szybką odpowiedz i naprowadzenie mnie
Jednak mi to umknęło w menu ,ale juz znalazłam dzięki Twojej podpowiedzi
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję .