anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jaki dekoder do W5500???

melgipson
Początkujący

Jaki dekoder do W5500???

Cześć mam mały dylemat. Zastanawiam się nad zakupem dekodera który będzie obsługiwał dwie platformy cyfrowe. Mam do wydania nie więcej niż 1000 zł.

12 ODPOW. 12
profile.country.pl_PL.title
sulik-----
Początkujący

Witam.

A jakie platformy chcesz oglądać? Bo z tego co wiem to tylko Cyfra nie paruje swoich kart z dekoderami i można ich używać w innych dekoderach. Zarówno karty "n" jak i Polsatu działają jedynie w dekoderach który dostałeś łącznie z kartą. No chyba że się coś zmieniło i można obejść te zabezpieczenia operatorów.

Pozdrawiam
Sulik

Zimny_
Użytkownik

Jakieś dodatkowe wymagania związane z tym dekoderem, funkcjonalność, wyjścia, wejścia? Wybierając dekoder pod dwie platformy cyfrowe musisz zwrócić uwagę, że możesz na nim odbierać tylko Cyfrowy Polsat, TNK i Cyfrę+. Z tego co się orientuję, Nka ma zablokowaną taką możliwość. Warto wziąć to pod uwagę.
Rynek dekoderów jest szeroki, bardzo szeroki. Do 1tys zł nie dostaniesz super super dekodera. Ja zastanawiam się nad rezygnacją z dekodera Cyfry, i zakup czegoś takiego:

http://laki.dvhk.pl/index.php?id=176" target="_blank

oldguest
Początkujący

N-ka odpada.

Polsat faktycznie paruje kartę z dekoderem ale można wziąć od Polsatu kartę z modułem...

Cyfra pod tym względem jest najlepsza.

Zimny_
Użytkownik

Sulik, można dekodować Cyfrowy Polsat i TNK. Kiedyś faktycznie tak było. Szkoda, że Nka ma chipową kartę i nie pozwala na zmianę dekodera na inny. Chociaż w przypadku Nki nie mam większych zastrzeżeń do funkcjonowania dekodera. Mogliby zwiększyć funkcjonalność, ale kto będzie udostępniał lepsze (droższe) dekodery przy takiej ofercie. Sporo osób narzeka na jakość sygnałów SD na tych dekoderach. U mnie jakość tej różnicy nie widzę.

OsiRis-----
Początkujący

wydasz 1000 zł na dekoder a liczyłeś koszta użytkowania?
TNK jest mało atrakcyjnym rozwiązaniem. C+ hmm wychodzi drogo chcąc nie chcąc w abonament musisz wsadzić co najmniej 70 zł .
N wystarczy 38 później 48zł i masz w tym recorder. kupe prg HD - po roku go wymieniasz i masz nowy za 100 z nową promocją...
Chcesz mieć więcej cyfrowej tv z jednej karty to polsat i cyfra "n" podobno nie można podzielić
ja czekam na TV a N w drodze ;)

Zimny_
Użytkownik

Ciężko się nie zgodzić. Od razu narzuca się kwestia wyboru dostawcy telewizji. Ja jestem uprzedzony do Polsatu, przede wszystkim ze względem jakości sygnału. Zostają tylko Nka i cyfra, których nie można sparować pod jeden dekoder. Obie platformy są bardzo dobre. Nka tańsza, do tego wprowadziła nowe kanały filmowe... Co do cyfry, również ok, ale ich dekodery to porażka. Mam Philipsa PVR, jest dziadoski. Nie dość, że ma menu sprzed 10 lat, które samym wyglądem odstrasza, to działa nieprzyjemnie wolno...

OsiRis-----
Początkujący

powiem ci że C+ miałem parę dni, tak sobie polatałem po kanałach i tak jakoś spłynęło to po mnie. polsat odpadł ze względu na małą ilość HD. Wczoraj odpaliłem na w55 "N" (szukałem po forach jak się to aktywuje -klienci płakali że 24h 48h zły kontakt ze serwisem itd u mnie 4 min przy 100% sygnale) co do tv HD i N szczęka mi opadła. może dlatego że informatyka to konik ale po menu i instalacji tego wszystko na intuicję - prostota obsługi. Muszę jeszcze zmienić konwerter w antenie bo do N idzie mi jeden kabel a potrzebne są dwa do HDrec. więc czeka mnie jeszcze mała przeróbka w domu. N jak dla mnie spełnia wszystkie wymagania nowoczesnego i wymagającego użytkownika. Miałem szczęście bo do świąt mam wszystkie pakiety N (promocja) więc nie będę skazany na Kewin sam w domu etc.
:nauseated_face:
życzę powodzenia w wyborze TV digit.

spolak
Początkujący

Apropos dekoderów i telewizji satelitarnej. Pojawiły się nowe modele Bravia wyposażone w tuner telewizji satelitarnej DVB-S2 (patrz wątek http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=68&t=3484)

Zimny_
Użytkownik

Nka ma ciekawą ofertę.Do tego od 02.09.09 weszły dwa nowe kanały nFilmHD. Niestety oferta programowa na tych kanałach jest narazie dosyć uboga. Pod względem filmów dużo lepsza jest Cyfra. Do tego Nka ma sparowane karty z dekoderem, jak już wspominałem.
Nowe modele Sony z wbudowanym dekoderem DVB-S2 (obsługującym telewizje satelitarną) to ciekawa sprawa. Patrząc na zachodnie portale, cieszą się sporym zainteresowaniem.