Podziel się wrażeniami!
ostatnio sporo telewizorów oglądałam, ale o tej serii nie słyszałam ani nie widziałam jej. Wiem w bravi im większa literka tym lepszy lcd. ZX to jaka klasa? Co te lcd mają w sobie? Czy to jest jakieś powiązanie serii z i serii x? Jako kobieta trochę się w tym orientuję, a to mnie zaskoczyło.
Też rzadko spotykam ją w sklepach. Nie wiem, chyba cena wpływa na to i to, że jest dostępny tylko w 40". Ale za to jest mnóstwo rzeczy które wyróżniają ten model. Przede wszystkim grubość 9.9mm. Są miejsca, gdzie jest grubszy, ale nieznacznie. Kolejna sprawa to jeszcze inne podświetlenie niż w serii X (swoją drogą w X wygląda to ładniej- diody miejscami wygaszają się, większy kontrast i komfort). Jedną z najbardziej istotnych cech jest bezprzewodowe podłączenie. Masz taką jednostkę (ładnie wyglądającą skrzyneczkę), do której podłączasz kable od zewnętrznych urządzeń. Ta skrzyneczka wysyła bezprzewodowo sygnał do LCD i bez strat odbierasz go. Pomysł świetny. Żadne kable nie plączą się przy LCD, możesz go swobodnie powiesić na ścianie.
tu masz link do porównania:
http://www.sony.pl/comparison/kdl40zx1a ... 46x4500aep
Zimny napisał(a):
chyba cena wpływa na to i to, że jest dostępny tylko w 40"
Model wyglądem po prostu zniewala , mogli by go tak reklamować w sklepach co nie
, ale trzeba przyznać i zgodzić się z CS Bielsko, że jest miodzio. Moim zdaniem telewizor tylko na ścianę jeśli się wszystko dobrze zrobi to nawet kabla zasilającego od monitora nie będzie widać. Stojący też nie jest zły ale to nie to samo. Można powiedzieć, że sam może robić za dobry obraz.
Co prawda ma on 9,9 mm w najwęższym miejscu ale nie zgodzę się z tym
Są miejsca, gdzie jest grubszy, ale nieznacznie