Podziel się wrażeniami!
Komputer z windows 8.1 nie znajduje mi moich słuchawek. Zastanawia mnie czy wogóle mój model da się podłączyć. Bardzo mi na tym zależy. Proszę o odpowiedź.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
problem rozwiązany!
okazało się że system nie mógł zaktualizować sterownika bluetooth (aktualizacja się pobierała, ale nie instalowała, powodem była jakaś awaria systemu), w związku z czym nie wyszukiwał żadnych nowych urządzeń (stare widział bez problemu, tzn. te które były już sparowane kiedyś). Pomogła reinstalacja systemu i aktualizacja do 10.
Dzięki za pomoc mimo wszystko!
Cześć!
Czy możesz opisać w jaki sposób próbujesz uzyskać połączenie?
Pozdrowienia!
U mnie występuje ten sam problem, próbowałem wyszukać używając Panelu Sterowania (dalej w sprzęt i dźwięk i dodawanie sprzętu) oraz poprzez zmianę ustawień komputera (Urządzenia -> dodawanie urządzenia). Laptop mam również firmy Sony, Windows 8.1, nie wyszukuje słuchawek, chociaż smartfon łączy się z nimi bezproblemowo
proszę o pomoc 😞
Witam,
Jaki masz model laptopa?
Pozdrawiam
SVF152A29M z tego co ma napisane z tyłu
1. Sprawdź jakiego producenta masz moduł bluetooth oraz sciagnij najnowsze sterowniki.
2. Odinstaluj stare i zainstaluj nowe
3. wyszukaj i otwórz Ustawienia Bluetooth (PC and devices). Sparuj urządzenia.
4. Jeżeli nie działa otwórz menadzer urządzeń, moduły bluetooth i daj screena co masz. Najprawdopodobniej słuchawi się połączą ale nie jako urządzenie audio.
Witam,
Propnuję też zajrzeć tutaj:
https://sony-eur-eu-pl-web--eur.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/40561/knowledgebase/1/
i tu:
Pozdrawiam
problem rozwiązany!
okazało się że system nie mógł zaktualizować sterownika bluetooth (aktualizacja się pobierała, ale nie instalowała, powodem była jakaś awaria systemu), w związku z czym nie wyszukiwał żadnych nowych urządzeń (stare widział bez problemu, tzn. te które były już sparowane kiedyś). Pomogła reinstalacja systemu i aktualizacja do 10.
Dzięki za pomoc mimo wszystko!
Na przyszłość można recznie podmienic sterownik, nie trzeba reinstalować systemu