anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

HDR-CX130E i PlayMemories Studio

krzysiek_
Początkujący

HDR-CX130E i PlayMemories Studio

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
To mój pierwszy post.

Problem polega na tym, że nie da rady skopiować filmów HD z w/w kamery na HDD w PS3, program PlayMemories Studio wyświetla: "image access error". Zdjęcia kopiuje, filmów SD nie próbowałem. Dodam jeszcze, że z aparatu dsc-hx5v kopiuje filmy HD i zdjęcia bez problemów.

Czy ktoś z Was posiada w/w działający zestaw?

Pozdrawiam.

7 ODPOW. 7
profile.country.pl_PL.title
OneGabrys
Początkujący

Krzyśku, mam do Ciebie kilka dodatkowych pytań:
- Czy kamera jest podłączona do konsoli przez wbudowane ramię USB, czy tradycyjny przewód?
- Czy zawartość kamery jest prawidłowo widziana przez komputer, ew. czy można zaimportować nagrania z kamery na komputer w programie PMB/PlayMemories Home?
- Z jaką prędkością klatek są nagrane filmy w kamerze (50i czy 50p)?
- Czy na dysku w swoim PS3 masz przynajmniej 10GB wolnego miejsca? Jest to pojemność, która ma zapewniać prawidłową pracę oprogramowania PlayMemories Studio.

Pozdrawiam.

krzysiek_
Początkujący

Kamera jest podłączona przez wbudowany krótki kabel USB,

PS3 ma 200GB wolnego miejsca,

filmy nagrywane są w jakości FH i HQ 50i,

PMB zainstalowany na dwóch laptopach.
Na starszym Dell program zarejestrował kamerę i można kopiować, lecz z oglądania nici bo konfiguracja za słaba.
Na nowszym Asus EeePc nie rejestruje kamery (wyskakuje okno "Dodaj funkcje do programu PMB" i po naciśnięciu OK pojawia się "Wystąpił nieznany błąd") i można skopiować tylko zdjęcia.
W obu przypadkach nie "widzi" kamery jako zewnętrznego nośnika pamięci i nie można eksportować nagrań.

Kopiowanie poprzez mini USB kamery na pendrive a następnie do PS3 przebiega pomyślnie co rozwiązuje problem częściowo, gdyż zabiera o wiele więcej czasu.

OneGabrys
Początkujący

Dziękuję za odpowiedzi. W takim razie sugeruję:

1) W menu kamery ustawić:
Menu -> Konfiguracja -> Ust. połączenia USB -> Mass Storage
2) Wyjąć baterię, podłączyć kamerę do zasilacza
3) Podłączyć kamerę do PS3 za pomocą "długiego" przewodu USB dołączonego w zestawie do kamery i spróbować zaimportować nagrania.
Pozdrawiam.

krzysiek_
Początkujący

Witam,

niestety nie pomogło,
Odsyłam kamerę do serwisu gwarancyjnego, kupiłem ją rok temu.

Dziękuję za cenne wskazówki,
o przebiegu naprawy będę informował.

Pozdrawiam.

OneGabrys
Początkujący

Krzyśku, dzięki za wiadomość. Jestem przekonany, że niedługo będziesz mógł bez ograniczeń korzystać ze swoich nagrań :) Pozdrawiam.

profile.country.GB.title
fpz-----
Nowicjusz

Ja posiadam PJ580 i także nie mogę przeprowadzić importu filmów z kamery do PlayMemories Studio.
Czy znalazłeś rozwiązanie swojego problemu?

profile.country.GB.title
fpz-----
Nowicjusz

Nawet podłączyłem dysk zewnętrzny. On nie widzi plików m2ts nawet tych zgromadzynych na dysku wewnętrznym PS3