Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
To mój pierwszy post.
Problem polega na tym, że nie da rady skopiować filmów HD z w/w kamery na HDD w PS3, program PlayMemories Studio wyświetla: "image access error". Zdjęcia kopiuje, filmów SD nie próbowałem. Dodam jeszcze, że z aparatu dsc-hx5v kopiuje filmy HD i zdjęcia bez problemów.
Czy ktoś z Was posiada w/w działający zestaw?
Pozdrawiam.
Krzyśku, mam do Ciebie kilka dodatkowych pytań:
- Czy kamera jest podłączona do konsoli przez wbudowane ramię USB, czy tradycyjny przewód?
- Czy zawartość kamery jest prawidłowo widziana przez komputer, ew. czy można zaimportować nagrania z kamery na komputer w programie PMB/PlayMemories Home?
- Z jaką prędkością klatek są nagrane filmy w kamerze (50i czy 50p)?
- Czy na dysku w swoim PS3 masz przynajmniej 10GB wolnego miejsca? Jest to pojemność, która ma zapewniać prawidłową pracę oprogramowania PlayMemories Studio.
Pozdrawiam.
Kamera jest podłączona przez wbudowany krótki kabel USB,
PS3 ma 200GB wolnego miejsca,
filmy nagrywane są w jakości FH i HQ 50i,
PMB zainstalowany na dwóch laptopach.
Na starszym Dell program zarejestrował kamerę i można kopiować, lecz z oglądania nici bo konfiguracja za słaba.
Na nowszym Asus EeePc nie rejestruje kamery (wyskakuje okno "Dodaj funkcje do programu PMB" i po naciśnięciu OK pojawia się "Wystąpił nieznany błąd") i można skopiować tylko zdjęcia.
W obu przypadkach nie "widzi" kamery jako zewnętrznego nośnika pamięci i nie można eksportować nagrań.
Kopiowanie poprzez mini USB kamery na pendrive a następnie do PS3 przebiega pomyślnie co rozwiązuje problem częściowo, gdyż zabiera o wiele więcej czasu.
Dziękuję za odpowiedzi. W takim razie sugeruję:
1) W menu kamery ustawić:
Menu -> Konfiguracja -> Ust. połączenia USB -> Mass Storage
2) Wyjąć baterię, podłączyć kamerę do zasilacza
3) Podłączyć kamerę do PS3 za pomocą "długiego" przewodu USB dołączonego w zestawie do kamery i spróbować zaimportować nagrania.
Pozdrawiam.
Witam,
niestety nie pomogło,
Odsyłam kamerę do serwisu gwarancyjnego, kupiłem ją rok temu.
Dziękuję za cenne wskazówki,
o przebiegu naprawy będę informował.
Pozdrawiam.
Krzyśku, dzięki za wiadomość. Jestem przekonany, że niedługo będziesz mógł bez ograniczeń korzystać ze swoich nagrań Pozdrawiam.
Ja posiadam PJ580 i także nie mogę przeprowadzić importu filmów z kamery do PlayMemories Studio.
Czy znalazłeś rozwiązanie swojego problemu?
Nawet podłączyłem dysk zewnętrzny. On nie widzi plików m2ts nawet tych zgromadzynych na dysku wewnętrznym PS3