anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

HDR-HC3 - bład c31:40 po raz trzeci!!!!

profile.country.pl_PL.title
olacy-----
Początkujący

HDR-HC3 - bład c31:40 po raz trzeci!!!!

Witam.
Pytanie kieruję właściwie do kogoś z firmy SONY. Jak wygląd wasza odpowiedzialność za sprzedawane produkty??
Posiadam kamerę HDR-HC3 w której z dokładnością zegarka, co 2 lata pojawia się ten sam problem z kasetą C 31:40. Po raz pierwszy naprawa odbyła się na końcu gwarancji i była bezpłatna. Później, po dwóch latach i pewnie ok. 15 kasetach pojawił się dokładnie ten sam problem. Naprawa płatna, polegająca na "przelutowaniu" w podczerwieni elementów SMD bez wymiany czegokolwiek. Minęły kolejne dwa lata i kolejne ok. 15 kaset i znowu ten sam problem. Serwis SONY w Gdyni oczywiście chce wysłać gdzieś do serwisu centralnego i wycenić kolejną płatną naprawę. Nie zgodziłem się na to - uważam że jest to ewidentna wada fabryczna!!! czego serwis nie chce potwierdzić, bo nie ma interesu w jakichkolwiek bezpłatnych działaniach.
Reasumując, proszę o przedstawienie stanowiska firmy SONY w takim przypadku. Czy czujecie się odpowiedzialni za swoje produkty i skłaniacie się ku pomocy klientowi?? Czy też po okresie gwarancji (choć w tym czasie była już taka naprawa) macie klienta w głębokim poważaniu i nie zależy wam na dobrej opinii którą raczej mają wasze produkty?
Teoretycznie, już przy drugiej naprawie tego samego błędu sprzęt powinien być wymieniony!!!

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Witam,

Przykre, że doświadczyłeś nieprzyjemności z produktami Sony.

Przeczytałem Twój post i chciałbym wyjaśnić pewne rzeczy dotyczące tego miejsca - Forum Sony jest miejscem stworzonym dla Użytkowników produktów Sony. Tu można wymieniać się informacjami, doświadczeniami, spostrzeżeniami, zasięgnąć opinii itp..

Nie jest to natomiast kanał do komunikacji w relacjach Klient > Producent.

Proszę skontaktować się w swojej sprawie z Działem Obsługi Klienta.

0 801 500 500 / 22 33 88 700
(koszt połączenia wg taryfy operatora)
Godziny otwarcia :
Poniedziałek – Piątek 9:00-17:00
Sobota: od 9:00 do 18:00

Pozdrawiam,

OneGabrys
Początkujący

olacy, serdecznie dziękuję za wiadomość i proszę Cię, za Lajamem, o przekazanie jej do Działu Obsługi Klienta. Oprócz telefonu, możesz także wysłać wiadomość e-mail, korzystając z formularza dostępnego na stronie:
http://www.sony.pl/support/pl/contacts/dime/email

Myślę sobie, że oznaką odpowiedzialności za produkty i wobec użytkowników jest właśnie gwarancja, której Sony udziela m.in. na kamery "Handycam". Zapisy gwarancji określają zaś szczegółowo zakres i zasady wykonywania napraw sprzętu.
Pozdrawiam.

olacy-----
Początkujący

Napisałem do działu obsługi firmy Sony jakieś 4 tygodnie temu. Niestety brak jakiejkolwiek reakcji. Obawiam się, że jakość produktów i obsługa klienta dołuje w kierunku chińszczyzno-koreańszczyzny....

4674-----
Początkujący

Sony tak jak i Panasonic zeszło na psy, czyli produkcje przeniosło do Chin.
Jedynie JVC jak dotychczas utrzymuje wysokie standarty swych wyrobów.

4674-----
Początkujący

olacy, serdecznie dziękuję za wiadomość i proszę Cię, za Lajamem, o przekazanie jej do Działu Obsługi Klienta. Oprócz telefonu, możesz także wysłać wiadomość e-mail, korzystając z formularza dostępnego na stronie:
http://www.sony.pl/support/pl/contacts/dime/email

Myślę sobie, że oznaką odpowiedzialności za produkty i wobec użytkowników jest właśnie gwarancja, której Sony udziela m.in. na kamery "Handycam". Zapisy gwarancji określają zaś szczegółowo zakres i zasady wykonywania napraw sprzętu.
Pozdrawiam.

Chodzi o to że obecnie Sony nie prowadzi serwisu , lecz różne firmy które otrzymały autoryzacje
.Gwarancja szybko przemija a klient pozostaje z problemem czyli skazany jest na odpłatną naprawę którą to tzw. centra serwisowe też potrafią spartolić