anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jaka "kamera dla rodzica"- poradźcie proszę!!!

michaldoktorek1
Początkujący

Jaka "kamera dla rodzica"- poradźcie proszę!!!

Witam, proszę o poradę którą kamerę HD kupić.
Cel: w 80% filmowanie moich pociech, a 20% wakacje itp.
To będzie moja pierwsza kamera, aczkolwiek okresowo użytkuję "starą" kamerkęSD Sony i jestem zadowolony.
Absolutnie nie jestem hobbystą w zakresie filmowania, ALE
mam dobry wzrok i nie chce się irytować niedoskonałym obrazem z kamery na dobrym telewizorze (KDL55-HX920). Chciałbym też aby kamera robiła przy okazji filmowania zdjęcia w dobrej jakości. Żadnych rzutników w kamerze mieć nie muszę.
To tyle pokrótce. Będę wdzięczny za kilka profesjonalnych opinii.
A przy okazji pytanko: kiedy kupować? teraz? po świętach czy przed wakacjami? Kiedy największe promocje na kamery?
Pozdrawiam

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.pl_PL.title
OneGabrys
Początkujący

Witam,
Pozwól, że opowiem pokrótce o modelu HDR-CX360VE. Jest to kamera należąca do kategorii uniwersalnych kamer HD. Sam jej używałem i myślę, że może się dla Ciebie nadać, ponieważ charakteryzuje się dobrą jakością nagrań i ciekawymi opcjami. Do jej najważniejszych cech należą:
- film Full HD z trybem 50 pełnych klatek na sekundę, oferującym bardzo płynny obraz;
- dźwięk przestrzenny 5.1;
- wbudowana pamięć wewnętrzna 32GB oraz slot na karty MS PRO Duo / SD;
- wbudowana lampa wideo / lampa błyskowa;
- fotografie o rozdzielczości do 7,1 megapiksela.

Przygotowałem recenzję tej kamery, w której opisałem, jak sprawuje się w codziennym użytkowaniu oraz zaprezentowałem film z przykładowymi nagraniami i próbne fotografie - mam nadzieję, że przekonają Cię one do jakości materiału. Artykuł znajduje się pod poniższym adresem:

https://forum.sony.pl/viewtopic.php?f=236&t=9591

Kiedy kupować? Przypadła mi do gustu zasłyszana gdzieś opinia, że najbardziej opłaca się szybki zakup, ponieważ dzieci rosną, a nie warto oszczędzać na rodzinnych pamiątkach :c20

Pozdrawiam.