Podziel się wrażeniami!
Witam!
Wszedłem w posiadanie Kamery DCR-DVD406E
Wiem ze to kamera nie pierwszej młodości i parę lat juz ma lecz jest sprawna.
Ciągłe korzystanie z płytek jest dla mnie uciążliwe i chciałbym wykorzystać port na karty pamięci
Niestety nie mam pewności jakie karty pamięci są kompatybilne z ta kamerą
Proszę o informację czym mam się kierować przy wyborze kart.
Czy do użytku są możliwe tylko karty dedykowane przez Sony czy można używać innych producentów.
Czy karta MS-HS8B będzie właściwą do tej kamery
Rozchodzi mi się o karty z pojemnością minimum 8 GB
Jeśli ktoś mi może w tej materii pomóc będę ogromnie wdzięczny
Kamera obsługuje max 4GB - str 112 instrukcji obsługi
Nie jestem pewien, ale chyba przy zapisie na kartę pamięci rozmiar obrazu to 640x480 czyli raczej nie dużo.
Witam,
W Twoim modelu kamery - DCR-DVD406E - karta pamięci Memory Stick (PRO) Duo służy tylko do zapisu fotografii. Jak wspomniał sadam, maksymalna obsługiwana pojemność kart wynosi 4GB, natomiast zdjęcia mogą mieć rozmiary do 4,0M (tryb Zdjęć, proporcje 4:3) oraz 2,3M (tryb Dual Rec, proporcje 16:9).
Pozdrawiam.
Witam,
W Twoim modelu kamery - DCR-DVD406E - karta pamięci Memory Stick (PRO) Duo służy tylko do zapisu fotografii. Jak wspomniał sadam, maksymalna obsługiwana pojemność kart wynosi 4GB, natomiast zdjęcia mogą mieć rozmiary do 4,0M (tryb Zdjęć, proporcje 4:3) oraz 2,3M (tryb Dual Rec, proporcje 16:9).
Pozdrawiam.
negro, słusznie przypuszczasz, że filmy mogą być nagrywane wyłącznie na 8cm płytach DVD, natomiast zdjęcia - na karcie pamięci. Pozdrawiam.