anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kamera hdr cx 115, tykanie

profile.country.pl_PL.title
m_a_rek
Poszukiwacz

Kamera hdr cx 115, tykanie

Witam,
mam do Was pytanie dotyczące Sony hdr cx 115, czy normalnym jest, że słychać z kamery takie "tykanie", które również słychać po nagraniu. Pojawia się ono przy gwałtowniejszych ruchach zwłaszcza góra-dół. Kamera jest nowa ok tygodnia. Nie wiem może tak ma być, ale wolę się upewnić.
Z góry dzięki za odpowiedź.

8 ODPOW. 8
trybas
Początkujący

Witam :c37
Kamera jest nowa, więc warto wrócić z nią do sprzedawcy i wyjaśnić mu zaistniałą sytuację, kamera jest przecież na gwarancji, lepiej żeby ktoś ją zobaczył.

profile.country.pl_PL.title
m_a_rek
Poszukiwacz

Wydaje mi się, że to jakiś mechanizm autofokusa. Nie jest też uciążliwy (ale wolałbym mieć pewność czy jest to w 100% sprawny sprzęt), na razie nie będę reklamował. Widziałem kilka postów osób z taką samą kamerą może jeszcze jakiś właściciel tego modelu się wypowie?

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

No raczej nie jest to normalny objaw w tej kamerze.
Raczej oddałbym do serwisu, żeby sprawdzili czy wszystko jest ok. Podejdź do najbliższego SC, porównaj z innymi egzemplarzami, niech chłopaki osłuchają.
Raczej nie byłbyś zadowolony gdyby coś jednak padło w trakcie kręcenia jakiejś ważnej dla Ciebie imprezy.

Trigeriy
Początkujący

Powiem tak, ja w swojej kamerze czegoś takiego nie zaobserwowałem

trybas
Początkujący

nie jest to na pewno zdrowy objaw,
można przypuszczać, że jest coś nie tak

KubaKajt
Początkujący

Powróciłem :c10 , Odnosząc się do tematu uważam że kamery sony potrafią hałasować i to z czasem coraz bardziej, ja z małych sony mam 500tke z dyskiem i tam dysk staję sie coraz głośniejszy ale najbardziej słychać zoom, po trzech miesiącach uzytkowania siędziałem w zamkniętym samochodzie w centrum miasta, włączyłem kamerę, rec, zrobiłem zooma tam i powrót co było słychać w postaci szurania, dla wyobrażenie jaki poziom dzwięku to przełączyłem na play i w tamtych warunkach na samej kamerze gdy ustawiona była głośność 50% dzwięk na tym małym wbudowanym głośniczku było słychać bardzo wyraźnie. Uważam że tak powinno nie być ale uważam też że jest to niestety norma. Czy eksperci z sony mogli by sie do tego odnieść. Czy powinieniem oddać kamere do serwisu?

Dodane Pon Gru 27, 2010 21:31
wystarczy zadać mądre pytanie by moderatorzy nie byli najmądrzejsi

trybas (28 Grudnia 2010)
Post edytowany.

trybas
Początkujący

Kubo, oczywiście, że powinieneś oddać kamerę do wglądu, do serwisu jeżeli sposób w jaki działa budzi twoje zastrzeżenia, po to jest serwis ;) .

KubaKajt
Początkujący

dzięki za odpowiedź i przeraszam za błędy orto ale ale mam tak już od dawna