Podziel się wrażeniami!
Witam,
mam do Was pytanie dotyczące Sony hdr cx 115, czy normalnym jest, że słychać z kamery takie "tykanie", które również słychać po nagraniu. Pojawia się ono przy gwałtowniejszych ruchach zwłaszcza góra-dół. Kamera jest nowa ok tygodnia. Nie wiem może tak ma być, ale wolę się upewnić.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Witam
Kamera jest nowa, więc warto wrócić z nią do sprzedawcy i wyjaśnić mu zaistniałą sytuację, kamera jest przecież na gwarancji, lepiej żeby ktoś ją zobaczył.
Wydaje mi się, że to jakiś mechanizm autofokusa. Nie jest też uciążliwy (ale wolałbym mieć pewność czy jest to w 100% sprawny sprzęt), na razie nie będę reklamował. Widziałem kilka postów osób z taką samą kamerą może jeszcze jakiś właściciel tego modelu się wypowie?
No raczej nie jest to normalny objaw w tej kamerze.
Raczej oddałbym do serwisu, żeby sprawdzili czy wszystko jest ok. Podejdź do najbliższego SC, porównaj z innymi egzemplarzami, niech chłopaki osłuchają.
Raczej nie byłbyś zadowolony gdyby coś jednak padło w trakcie kręcenia jakiejś ważnej dla Ciebie imprezy.
Powiem tak, ja w swojej kamerze czegoś takiego nie zaobserwowałem
nie jest to na pewno zdrowy objaw,
można przypuszczać, że jest coś nie tak
Powróciłem , Odnosząc się do tematu uważam że kamery sony potrafią hałasować i to z czasem coraz bardziej, ja z małych sony mam 500tke z dyskiem i tam dysk staję sie coraz głośniejszy ale najbardziej słychać zoom, po trzech miesiącach uzytkowania siędziałem w zamkniętym samochodzie w centrum miasta, włączyłem kamerę, rec, zrobiłem zooma tam i powrót co było słychać w postaci szurania, dla wyobrażenie jaki poziom dzwięku to przełączyłem na play i w tamtych warunkach na samej kamerze gdy ustawiona była głośność 50% dzwięk na tym małym wbudowanym głośniczku było słychać bardzo wyraźnie. Uważam że tak powinno nie być ale uważam też że jest to niestety norma. Czy eksperci z sony mogli by sie do tego odnieść. Czy powinieniem oddać kamere do serwisu?
Dodane Pon Gru 27, 2010 21:31
wystarczy zadać mądre pytanie by moderatorzy nie byli najmądrzejsi
trybas (28 Grudnia 2010)
Post edytowany.
Kubo, oczywiście, że powinieneś oddać kamerę do wglądu, do serwisu jeżeli sposób w jaki działa budzi twoje zastrzeżenia, po to jest serwis .
dzięki za odpowiedź i przeraszam za błędy orto ale ale mam tak już od dawna