Podziel się wrażeniami!
Mam kamerę SONY DCR-SR35E której napięcie max to 7,2V a ten akumulator ma napięcie 7,4V
Coś się stanie z kamerą jeżeli ten akumulator będę używał.
Oto link: http://www.foton.kalisz.pl/?strona=skle ... 8&pid=2191" target="_blank"
P.S I takie pytanie
Ile można nagrywać na pojemności akumulatora 3,9 Ah
Jeśli sklep podaje, że dany model baterii pasuje do danego modelu kamery to kupuj, bez względu na różnicę np. o 0,2 V. Różnica ta mieści się w granicy błedu zasilacza. Osobiście stosuję zamienniki i wszystko jest ok.
Kupuj śmiało jak kamera się spali, albo bateria wybuchnie na pewno sklep Ci zwróci za kamera/zdrowie itd....
Pozdrawiam
Nie wiem jak franek myśli że oni poniosą wine. ale oni jej nie poniosą bo to ja go włorze do kamery a nie oni
Do ziomek.
Sklep raczej nie będzie odpowiadał za zakupiony akumulator w razie awarii kamery.Ten akumulator,który chcesz kupić to nie odpowiada mojemu zamiennikowi też NP-FH100,podaję opis mojego:
For NP-FH100 7.2V 2800mAh.Różnica między nimi jest dosć spora i jakieś ryzyko jest jak opisałeś.Ale wybór należy od Ciebie.W mojej kamerze HDR-XR350 sprawdza się znakomicie tak jak oryginał,to znaczy poprawnie na ekranie pokazuje co jest ważne,stan minut naładowanego akumulatora i wszystkie funkcje.Używam go już dwa lata.Naładowany do pełna to okoł 500 minut.Tylko moja bareria był kupiona w Stanach za 45 dolców i może w napięciu taka różnica.
Zawsze zakup zamiennika to pewne ryzyko. Na rynku jest dostępna ogromna ilość różnych akumulatorów, tylko czasami bywają podróbki, nie spełniające swojej roli. W kamerze NX5 miałem dwa dodatkowe zamienniki, o dużej pojemności. Jeden działał wyśmienicie, drugi niestety praktycznie wcale. Kupowane z tego samego i pewnego źródła, oryginalnie zapakowane, tej samej firmy i o tych samych właściwościach. A jednak różnica była..