Podziel się wrażeniami!
Czy ktoś z Was posiada już tę kamerę? Zauważyłem u siebie na niektórych nagraniach dziwne drgania obrazu. Link do pliku:
http://www.speedyshare.com/WKqZm/20120509120731.m2ts
Co o tym myślicie?
krazy777, dzięki za pokazanie nagrania z nowego modelu, jakość jest imponująca!
Co do drgań, przyznam szczerze, że gdybyś nie zwrócił uwagi, raczej bym ich nie zauważył; rozumiem, że chodzi o efekt widoczny na pierwszych kilku sekundach filmu? Moim zdaniem nie ma powodów do obaw. HDR-CX730E posiada najlepszą, tzw. równoważoną stabilizację obrazu, jednak jak każdy wbudowany system nie wyeliminuje ona wszystkich drgań kamery. Dalsza część filmu wygląda według mnie wzorowo
Pozdrawiam.
Nie do końca różne modele miały jakieś słabości, np drgania boczne itd.
Ja mam u siebie drgania boczne, ale teraz już wiem, że Sony nie zrobiło odpowiedniej stabilizacji na wszystkie kierunki, dopiero to później poprawili.
Tutaj ewidentnie jest problem, a że pracujecie w Sony macie dostęp do tych modeli i warto to sprawdzić?
Czy Sony wydaje nowe FW do kamer?
I jak je się wgrywa?
Seba_Fan, zasadniczo do kamer Handycam nie są wydawane aktualizacje wewnętrznego oprogramowania. Możliwość upgrade'u istnieje w systemowych kamerach NEX oraz profesjonalnych urządzeniach. Pozdrawiam.
Dzięki za odpowiedz a szkoda. Pierwsze modele czasem mają z czymś problemy, więc zostaje wizyta w serwisie.
Co do drgań to kurcze jakoś producenci na tym się nie skupiają a na innych rzeczach a szkoda, bo te mikro-drgania są denerwujące, nie na początku, ale później.