Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie!
Chętnie wystawiłbym się na konstruktywną krytykę. I kilka rad
Fotografuję "codziennie" - znaczy się, nie robię wycieczek fotograficznych - pstrykam "przy okazji". Wic polega na tym, że mniej więcej 10 - 20% swoich zdjęć nie wstydziłbym się pokazać I pomału się zaczynam zastanawiać, czy przypadkiem przejście na prostą lustrzankę jest dla mnie...
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG
7.JPG
8.JPG
9.JPG
Zmienione
Witam nepray dlaczego linki ciezko komentowac dodaj zdjecia przez załaczniki
pozdrawiam
10.JPG
11.JPG
12.JPG
Staram się zdjęć nie poprawiać. Jedynie usuwam czerwone oczy i czasem kontrast (wszystko co robi śmiszny programik Picasa) - stąd też prośba - na co powinienem zwracać uwagę przy robieniu zdjęć?
z góry dzięki!
Witaj
Fajnie, że ponumerowałeś fotki
Stosujesz trochę za dużą kompresję zdjęć, przez co tracą one na jakości.
Zdjęcia 800x600 zmieszczą się bez kompresji.
1, 2, 3, 5 jak dla mnie zwykłe fotki, nie trafiają do mnie
4 szkoda, że kot ma nieostre oko i trochę za dużo u góry kadru
6 za duży chaos w tle, odwraca uwagę
10 dla mnie najfajniejsze zdjęcie, ładnie rozmyte tło tylko trochę wyostrzyć
7, 8, 11, 12 poucinane głowy
9 nie bardzo wiem co tu chciałeś pokazać
Masz ambicje do focenia, poprzeglądaj galerię innych, szczególnie w dziale lustrzanki.
Życzę wielu udanych fotek. Pozdrawiam
znaczy według mnie jak narazie zdjęcia dobre, tak jak kolega powiedział, że szkoda że oko tego kota jest nieostre...jeszcze troszkę popracujesz i będzie dobrze
7, 8, 11, 12 poucinane głowy
16.JPG
17.JPG
Z góry dziękuję
Widzę, że znalazła się jakaś pokrewna dusza Moje klimaty - czyli dużo chodzę i pstrykam
Zapraszam do mojej galerii - kilka porad, których mi udzielono jest bardzo przydatnych przy robieniu zdjęć dzieciom.
http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=42&t=2033"%20target="_blank7, 8, 11, 12 poucinane głowy