Podziel się wrażeniami!
Witam, od ponad dwóch lat interesuję się fotografią. Od roku posiadam Sony A200. Wstawiam kilka swoich zdjęć, bardzo proszę o opinie
Justyna.
Witam,
Mi podobają się
2 - pomysł fajny tylko szkoda że centralnie
5 - przesunąłbym kadr lekko w prawy, aby pozbyć się tego drzewa po lewej przez co nie ucięłaby się gałąź na właściwym obiekcie
6 - ciut ucięty kot ale fajny
8 - kadr w pionie i było by super
9 - całkiem ładne i moim zdaniem dobry kadr
pozostałe nie bardzo
pzdr
Witam jmw.w
1 jesli chodzi o portrety to znam takiego ktory lepiej by Ci podpowiedział jak dla Mnie za mało swiatła
2 za bardzo centralnie ale pomysł i wykonanie cacy...
3 troszeczke ucieta ta rozyczka z lewej strony
4 bardziej zdjecie widzi Mi sie w pionowym kadrze
5 kotek ok
11 - trochę lipa. Lepszy by był większy sopel i rozmycie tła.
12 - gdyby była w kadrze jakaś zabytkowa bana to byłoby elegancko
13 - nie podoba mi się...
paulina napisał(a):
Jesli chodzi o krytyke to niegniewaj sie ona mobilizuje do dalszego doskonalenia sie jednak dostrzegam w Twoich zdjeciach zapał do nauki i szukania Własnej dziedziny pozdrawiam
sadam napisał(a):
Nie żebym się czepiał, ale - możesz się zdecydować
f10 to dla mnie (jak i pewnie dla większości) liczba przesłony a nie ogniskowa
Wstawiam kolejne dwa zdjęcia (być może trochę banalne). Co o nich sądzicie?
pozdrawiam
15 podobała by mi się bardziej gdyby była w pionie i kolorowa.
14 jakoś tak nie bardzo.
Ale fajnie widzieć, że szukasz i kombinujesz.
Dodaję kolejna trzy fotki. Tym razem koncertowe. To pierwsze tego typu zdjęcia jakie zrobiłam. co o tym sądzicie?
Nigdy nie robiłem takich zdjęć więc raczej nie podpowiem co zrobić żeby było lepiej ale napiszę która mi się podoba i dlaczego.
A podoba mi się 1 ponieważ w 2 z czoła artysty wyrasta mikrofon a na 3 jego twarz zasłania cień tegoż mikrofony. Na 1 jeżeli miałbym się czegoś czepić to tylko tej niewielkiej flary nad głową - gdyby była dużo większa mogłoby być ciekawie :smileytwisted:
dodaję kolejne fotki z góry dziękuję za każdą opinię! (krytyka to podstawa do dalszej pracy).
kolejne...