anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

bardzo prosze o opinie:)

profile.country.pl_PL.title
ggreggorio
Początkujący

bardzo prosze o opinie:)

bardzo prosił bym o opinie użytkowników forum co do tych zdjęć :) Wiem że jestem amatorem i dlatego chciałbym wiedzieć co myślicie o moich zdjęciach. Mam nadzieje że dużo się nauczę na tym forum, bo chodź od niedawna fotografuje to pokochałem to :D

9 ODPOW. 9
profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

Ktoś na pewno na to by uwagę zwrócił - zmniejszaj wielkość zdj ;)

Creatoor
Początkujący

Witam serdecznie.
Michał w zasadzie powiedział już to co trzeba, ale dołączę się. Co prawda przeskalowałeś wagę plików ale nie zmniejszyłeś fotek. Efekt jest taki, że zdjęcia wyglądają jak wyglądają po otwarciu. Zamiast zmniejszać wagę zmniejsz rozmiar (a waga też zleci), tak by dłuższy bok miał 800px. Wtedy zdjęcia będą ładnie się prezentować. I nie zapomnij wyostrzać po zmniejszeniu.
A jeśli chodzi o fotki to 2-ka podoba mi się. W 3-ce też jest coś ciekawego, choć to nie to...
Natomiast 1-ka odpada.
Pozdrawiam

sedziak1983
Początkujący

mi sie bardzo dwójeczka podoba

ggreggorio
Początkujący

Creatoor napisał(a):

Co prawda przeskalowałeś wagę plików ale nie zmniejszyłeś fotek. Efekt jest taki, że zdjęcia wyglądają jak wyglądają po otwarciu. size]

Następnym razem obiecuje że to zmienie i zmniejsze fotki :) dziekuje za opinie :)

ggreggorio
Początkujący

A jak ocenicie te fotki:)

Creatoor
Początkujący

A gdzie numerki fotek? ;)
Zachód ładny kolorystycznie i efekt słońca ciekawy, niestety kompozycyjnie wysiadka :(
Pompa byłaby super gdybyś znalazł dla niej inne tło, bałagan - za dużo się dzieje dookoła.
Pozdrawiam

ggreggorio
Początkujący

a mógłbym wiedzieć co jest nie tak z kompozycją w fotce z zachodem :) a co do tej drugiej to faktycznie zbyt wiele szczegółów które odwracają uwagę od głównego tematu, tylko że z drugiej strony robiąc to zdjęcie także by było wiele szczegółów i dlatego wybrałem takie ujęcie ;)

tereska_50
Początkujący

ggreggorio napisał(a):

a mógłbym wiedzieć co jest nie tak z kompozycją w fotce z zachodem :)

a np te slupy
Witam moze i ja jako amatorka ;) cos powiem co do 1 to szkoda obcietej glowy ladne oczy, 2 tez ladna (poczytaj sobie o kadrowaniu tzw zlotych punktach)3 znowu centralnie pompa zeczywiscie balagan w tle jak juz powiedzieli przedmowcy :) no i prosi sie numeracja pozdrawiam co do 1 jeszcze na drugi raz staraj sie zadbac o tlo

Creatoor
Początkujący

ggreggorio napisał(a):

a mógłbym wiedzieć co jest nie tak z kompozycją w fotce z zachodem :)

Z lewej masz fragment krzaków które wchodzą brzydko w kadr, słupy oczywiście, ta kwadratowa bryła z prawej. Drzewo(a) z prawej mogłyby zostać gdyby korona nie była ucięta a mieściła się cała w kadrze.