anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

bikmen też coś doda :-)

bikmen
Początkujący

bikmen też coś doda :-)

witam wszystkich dziś ja coś dodam ze swojej fototeki oceńcie sami czy coś warte
narazie nieco starsze...

18 ODPOW. 18
bikmen
Początkujący

no i coś jeszcze na dziś wystarczy jutro pewnie zaglądnę na forum co o tym myślicie albo późno w nocy jeszcze

ci.nek
Początkujący

Spodobało mi się pierwsze zdjęcie dlatego pozwolę sobie zostawić komentarz wg. fotoamatora:D
1 i 6 podobają mi się bardzo
2 i 3 nie trafiają do mnie, bo nie lubię zdjęć pod słońce, może kiedyś się przekonam
4 fajne i jeżeli było robione z reki to gr

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

prośba: numer zdjęcia ;)

o ile pierwsza partia nie bardzo mi podeszła, o tyle druga jest już przyjemniejsza. Ale muszę Ci wypomnieć małe potknięcia ;)
DSC04067 - poczytaj na temat złotego podziału / złote punkty - zdjęcie zyskało by wiele in plus gdyby kadr był szerszy, a drzewko było właśnie w złotym punkcie.

"życie w blokach nie bajka" - fajne, lubię takie klimaty. Ja skadrowałby tak

Początkujący

piszę od kumpla bo poszedł po mamę i czekam ;-)
wszystkie zdj z ręki jakoś nie trawię statywu i nie mogę się do niego przyzwyczaić lubię i cenię swobodę tylko do zdjęć nocnych używam a co do drzewa to niestety nie dało się szerzej bo niżej była droga szybkiego ruchu po prawej las a nie dość wszystkiego gnałem do autobusu którym wracałem z pracy we francji do polski i który odjeżdżał z parkingu koło jakiejś stacji paliw więc czasu zbytnio nie było :-/.. co do złotego podziału to zasady znam chociaż przyznam szczerzę że gdy się zapomnę i robię fotki to nie myślę o niczym i nie zawsze uda się pomyśleć o podziale albo właśnie gdy się śpieszę... jak to amator nabieram złych nawyków których ciężko będzie się odzwyczaić...
dzięki za krytykę jutro może dodam więcej fotek pozdrawiam

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Witam :) Trochę tutaj zapełnię :)
Pierwsza fotka dosyć ciekawa.
Następne dwie z końmi i zachodem słońca super :D Bardzo mi się podobają :)
Gołąbek fajna ostrość :)
"życie w blokach nie bajka" nie trafia do mojego gustu w ogóle do mnie :|
Z drzewkiem bardzo ciekawe :) Szkoda, że kadr nie był bliżej ;)

Pozdrawia Starosta :grin:
bikmen
Początkujący
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

bikmen napisał(a):

wszystkie zdj z ręki jakoś nie trawię statywu i nie mogę się do niego przyzwyczaić lubię i cenię swobodę tylko do zdjęć nocnych używam

kurcze, ja też nie lubię statywu
ale wtedy kiedy trza - go używam, bo zdjęcie jest najważniejsze - nie ważnym będzie dla widza, jak je zrobiłeś - tylko widoczny efekt sie liczy

bikmen napisał(a):

a co do drzewa to niestety nie dało się szerzej bo niżej była droga szybkiego ruchu po prawej las a nie dość wszystkiego gnałem do autobusu którym wracałem z pracy we francji do polski i który odjeżdżał z parkingu koło jakiejś stacji paliw więc czasu zbytnio nie było :-/..

mam prośbę - takie wymówki zostaw dla siebie.
Ja bardzo często mam tylko ułamki sekund na zrobienie zdjęcia - niestety uliczne fotki wymagają sporego refleksu. dużo zdjęć straciłem, bo nie dałem rady. Więc następnym powiem Ci tak: wyrobisz się ;)

bikmen napisał(a):

co do złotego podziału to zasady znam chociaż przyznam szczerzę że gdy się zapomnę i robię fotki to nie myślę o niczym i nie zawsze uda się pomyśleć o podziale albo właśnie gdy się śpieszę... jak to amator nabieram złych nawyków których ciężko będzie się odzwyczaić...

no to sobie teraz nagrabiłeś :smileyrolleyes:
bo wiesz, że źle robisz - ale nie próbujesz nawet z tym walczyć :smileyrolleyes:
złote punkty nie są trudne - wymagają na początku po prostu byś o nich pamiętał - potem już wpadniesz w nawyk i będziesz świat oglądać wg. złotych punktów :D (wiem po sobie :P )
oczywiście nie należy się sztywny trzymać jakichkolwiek reguł - masz być kreatywny ;)

co do nowych zdjęć:
- będziesz numerować ? czy dalej mamy strzelać, które omawiamy ;) ?

- po zmniejszeniu do publikacji - podostrz je trochę

- trzecie zdjęcie byłoby bardzo fajne, ale chyba robiłeś je z ręki, bo tło powinno być nieporuszone - wtedy ruchy "zboża" byłyby bardziej podkreślony

Początkujący

kurde późno już nie odpiszę Krisowi bo nie mam już sił ale dodam szybko coś co znalazłem przeglądając stare zdjęcia może się spodobają może nie ale robione kompaktem moim pierwszym sony s600 seria:
Żniwa u wujka Kazka

bikmen
Początkujący