Podziel się wrażeniami!
Witam, swoją przygodę z forum chciała bym zacząć od wstawieniu kilku zdjęć. Nie są specjalnie wymyślne ani udane, lecz ciąglę się uczę i czekam na wszelkie sugestie.
Konkretnie bawię się Sony Alpha 300, którą mam od końca stycznia i wciąż ją "zgłębiam"
Zdjęcia robię standardowym kitem 18-70 i Heliosem 44-2
Witam
Sam nie wiem, mam mieszanie uczucia. Światło niby dobre ale coś jest nie tak. Wydaje się być poruszone i nieostre (przynajmniej prawa część).
Pozdrawiam i dużo zdrówka http://klubkm.pl/forum/images/smilies/vena.gif, ja powoli dochodzę do siebie po chorobie.
Ogolnie strasznie ciężko było mi ustawiać ostrość, brak statywu się kłania... eh.... Jeśli chodzi o prawą stronę, to niestety więcej nic zrobić nie mogłam ani jeśli chodzi o odległość, o ogniskowej nie ma mowy, a przysłona zamknięta na max
Kolor też jest troszkę przekłamany, ale nie wiem czemu nie zwróciłam na to uwagi w trakcie robienia zdjęcia, bo ogólnie medalik ma bardzo ładny, złoty kolor, natomiast tutaj wygląda bardziej na srebrny...
Ja dzisiaj dostałam radosną nowinę, że antybiotyk brany przez tydzień w ogóle mi nie pomógł ale dziękuję i również dużo słoneczka i zdrówka
ah, edit, jeśli chodzi o ustawienie, to mogłam się ustawić bardziej prostopadle do medalika, ale wtedy miała bym problem ze światłem, ale mam zamiar jeszcze coś wykombinować...
Prostopadle uzyskasz spłaszczony obraz, ten kąt jest dobry. Może po prostu mocniej go oświetlić? Spróbuj coś wymanewrować balansem bieli. Ustawienie na światło dzienne daje złotawą poświatę.
takie tam, domowe focenie
takie tam, domowe focenie
dzięki za koment, no niestety mi zostaje póki co domowe focenie eh... bo dalej jestem na zwolnieniu i ciąglem nie kaszel dusi, mam nadzieję, że jeszcze uda mi się was zaskoczyć
Witam BuBu
na początek zdrowia życzę bo strasznie męczy Cię ta choroba...
ostatnia sympatycza mam nadzieję, że jeszcze uda mi się was zaskoczyć
Witam, swoją przygodę z forum chciała bym zacząć od wstawieniu kilku zdjęć. Nie są specjalnie wymyślne ani udane, lecz ciąglę się uczę i czekam na wszelkie sugestie.
Konkretnie bawię się Sony Alpha 300, którą mam od końca stycznia i wciąż ją "zgłębiam"
Zdjęcia robię standardowym kitem 18-70 i Heliosem 44-2
Chyba trochę zbyt centralnie, ale Wy napewno znajdziecie więcej mankamentów
Jednak mi się zdjęcie podoba, no i poczułam się trochę jak paparazzi wspinając się ponad gromadkę fanów
A pscółka Maja gdzie? Jest OK! Gdybyś widziała niektóre surówki fotek, które robimy z kolegami, a które potem wędrują do publikacji http://klubkm.pl/forum/images/smilies/scared.gif