anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

BuBu wita

profile.country.pl_PL.title
BuBu__
Początkujący

BuBu wita

Witam, swoją przygodę z forum chciała bym zacząć od wstawieniu kilku zdjęć. Nie są specjalnie wymyślne ani udane, lecz ciąglę się uczę i czekam na wszelkie sugestie.
Konkretnie bawię się Sony Alpha 300, którą mam od końca stycznia i wciąż ją "zgłębiam" ;)
Zdjęcia robię standardowym kitem 18-70 i Heliosem 44-2

1 045 ODPOW. 1 045
Creatoor
Początkujący

Jeśli mam być szczery to początek był lepszy. 1-ka śliczna, a 3-ką powaliłaś mnie na kolana :shock: Trafiłaś w moje klimaty.

BuBu__
Początkujący

5-teczka akurat świetnie się u mnie sprawdza, jako tapeta na pulpicie ;)
jeśli chodzi o 3, to gdyby nie fakt, że dośc mocno padało, to bym pewnie więcej tych zdjęć porobiła z rożnych miejśc...no ale warunku atmosferyczne nie pozwoliły :(

BuBu__
Początkujący

no i jeszcze jedno z wczorajszego spaceru....
propo 8semki, to zastanawiam się, jak inaczej mogła bym to jeszczę złapać? bo na wsprost to chyba zbyt banalnie? a może nie?

tereska_50
Początkujący

no właśnie to nie sepia, ogólnie sama nie jestem do końca pewna,

ano własnie bo jesli to nie sepia to BW tez nie :smileyrolleyes: wiem ze makro to trudna dziedzina ale jak to mówią trening czyni mistrza pozdrawiam i zycze coraz lepszych zdjęć
Edit
alle tempo nie zdazylam sie odniesc do poprzednich zdjec a tu juz nastepne co do 6 naprawde nie wiem tak dokladnie co chciałas pokazac zbyt szeroko :) co do 7 według mojego skromnego zdania za wąsko :) co do reszty nie odniose sie bo nie moje klimaty :( poczytaj sobie o kadrowaniu bo co widze to są problemy z tym ale to tylko moje zdanie inni moga miec inne :slight_smile:

BuBu__
Początkujący

fakt, 4 jest mocno przepalona, dlatego jak tylko je zobaczyłam to zaczełam robić kolejne, ciemniejsze, ale kiedy otworzyłam je na komputerze, to właśnie to przepalone mi się spodobało... :shock:

tereska_50
Początkujący

to właśnie to przepalone mi się spodobało... :shock:

chyba ze tak ( jak to mówia inni jeden woli córkę a drugi teściową :slight_smile:

Creatoor
Początkujący

propo 8semki, to zastanawiam się, jak inaczej mogła bym to jeszczę złapać? bo na wsprost to chyba zbyt banalnie? a może nie?

Twoje zdanie jest tu najważniejsze, To ty decydujesz co chcesz pokazać na zdjęciu, to twoje studium tego co widzisz. Oczywiście musi mieścić się w jakichś ogólnie przyjętych normach (choć znam takich którzy mają to gdzieś i zrobili furorę). Ale w tym przypadku masz rację, kadr poziomy aż się prosił.
6-ka Obiekt świetny, wart dobrego zdjęcia. Nie dało się go inaczej pokazać, zmienić kadr? Ten słup (nie wiem co to więc go tak nazwę) za blisko lewej strony. Cały prawy kadr jest za duży, zawiera na linii horyzontu za wiele elementów, które wprowadzają zamieszanie. Nie masz więcej ujęć?
7-ka. Mur psuje całość. Zlewa się z krzyżem a ten z oknem. Brak tym elementom głębi.
Co do 9-ki nie mam zdania. Może lepiej by wyglądało w b&w?

BuBu__
Początkujący

no niestety ubolewam nad małą ilością ujęć, nie byłam sama na spacerze, który6 był "dodatkiem do wyjazdu", a moi kompani szli jak burza... jeśli tylko będę miałą okazję znów wybrać się w te miejsce, to napewno bardziej dopracuję kadr

BuBu__
Początkujący

taki tam sobie kwiatek...

tereska_50
Początkujący

taki tam sobie kwiatek...

hmm moze kwiatek jest ok ale zdjecie takie sobie zbt ciasno i po przycieciu wyszlo Ci znowu centralnie zostaw troche miejsca po którejś stronie ;) no to tak okiem amatorki pozdrawiam