anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

ci.nek - letnie focenie

ci.nek
Początkujący

ci.nek - letnie focenie

Witam.
Postanowiłem i ja założyć swoją galerię i pokazać moje fotki. Obecnie fotografuję H50. Proszę o opinie i porady.
Pozdrawiam Marcin

91 ODPOW. 91
ci.nek
Początkujący

Jeszcze jedna fotka:)

ci.nek
Początkujący

Brak uwag i porad :shock: , czyli fotki w 100% idealne ma się rozumieć :D :slight_smile:
Ostatnio robię fotki z długim czasem naświetlania oto kilka z nich.

midnight93
Początkujący

chętnie bym ci udzieliła jakichś wskazówek, ale niestety nie znam się na tym. ;/ Może zadowolą Cię takie oto nieprofesjonalne rady :D . Więc co do tego portretu to wygląda tak zwyczajnie, stroik nie powinien być robiony z lampą, tak samo jak i te róże, a tak ogólnie to ciekawe ujęcia. 5,6,7 mi się podobają i kompletnie nie mam pojęcia jak takie coś zrobić ;) ;) Ale na tym to polega, aby tak zrobić zdjęcie, żeby każdy się zastanawiał: "jak on to zrobił?" Ale to jest tylko moje skromne zdanie i nie bierz tego do siebie :D :D

ci.nek
Początkujący

Dzięki za wypowiedź, każda rada jest cenna. Zdjęcie 1 i 3 było robione w słabym świetle i lampa była koniecznością. Zdjęcia 5,6,7 były robione z długim czasem 10 lub 30 sek, duża przysłona żeby tła nie było widać, oraz małe ISO dla eliminacji szumów.

Dziś mam kolejne dwie fotki technika podobna, tylko inne źródło światła.

midnight93
Początkujący

Super te zdjęcia, podobają mi się :D ja jak robię zdjęcia takie jak 1 i 3 i , to staram się robić je w dzień przy dobrym świetle (najlepiej naturalnym), efekt jest o wiele lepszy. ;) Tak samo z portretami, jeżeli nie ma się profesjonalnych lamp do oświetlania, to lepiej jest robić je przy naturalnym, ale nie za ostrym świetle i oczywiście bez lampy ;D Pokaże ci coś, tak dla przykładu. Trochę to zdjęcie jest podrasowane i źle ustawiłam ostrość, ale chodzi mi o efekt tego światła. I przepraszam, że ci się wcinam w galerie.

ci.nek
Początkujący

To były takie przykładowe fotki, ale dzięki za opinie i porady. jak będę miał więcej czasu i modelkę do sesji to popstrykam nowe i pokażę. Twój portret spoko, a jaki jest model Twojego aparatu, bo exif pokazuje 3 modele.
Dziś zapodaje nowe fotki, nieco inny styl, ale podobne :D

midnight93
Początkujący

11 mi sie podoba. A te niebieskie kreski ( nie wiem jak to nazwać ;P), kurcze niesamowicie wygladają. A mój aparat to olympus fe-320. ;)

ci.nek
Początkujący

midnight93 napisał(a):

11 mi sie podoba.

mi też :smileyhappy:

midnight93 napisał(a):

A te niebieskie kreski ( nie wiem jak to nazwać ;P)

tajemnicą tych niebieskich kresek jest :smileyarrow:

midnight93 napisał(a):

A mój aparat to olympus fe-320.

Dzięki, bo mnie po prostu ciekawiło ;)

Jak kupię statyw to pocykam nowe fotki z długimi czasami naświetleń. Dziś pochwalę się 2 fotkami:

midnight93
Początkujący

Widzę, że moje wskazówki nie poszły w las ;D;D 13 bardzo łądna, ale musze się przyczepić ostrości, bo jakoś dziwnie ją ustawiłeś, no chyba że tak miało być. ;) 14 też ładna.