anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Coolds. - WIELKI POWRTÓ :)

oldguest
Początkujący

Coolds. - WIELKI POWRTÓ :)

Witam, mój debiut na tym forum. :) Mam 13 i pół lat fotografią interesuje się od roku, od miesiąca jestem posiadaczką Sony a200 + 18-70 kit.
Poddaję się ocenie na tym forum, ponieważ długi czas dodawałam zdjęcia na strony takie jak digart.pl -ale opinia posiadaczy Alphy -bezcenna.;D
to do rzeczy:

797 ODPOW. 797
profile.country.pl_PL.title
kuraq.
Poszukiwacz

176 ale w bw byłoby najlepsze z tej sesji;]

profile.country.PL.title
akamel.
Doradca

Ogólnie ostatnie trzy ciekawie pomyślane, tylko strasznie kłuje po oczach ta niby winieta po lewej.Znaczy coś z oświetleniem do końca nie tak.Pozdraw.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Zdjęcia odważne jak na tak młodą osobę, ale samo rozebranie się do bielizny jeszcze nie czyni nic specjalnego. Nie podobają mi się ze względu na oświetlenie - światło jest niefajne (174 zupełnie płaskie światło) - pozostałe dwa, spójrz jak źle wygląda skóra. Poza tym lewa strona każdego zdjęcia jest dziwnie ciemniejsza...Wracając do skóry - naprawdę jeśli nie masz miękkiego światła, to warto popracować trochę w PS.

Mama Kuby słusznie zauważyła że biustonosz jest za wysoko poza tym mam wrażenie, że cała bielizna jest po prostu źle dobrana do sylwetki.
"Pasek" od majtek jest za nisko na brzuchu - spójrz jak niefortunnie wyszedł przez to kształt brzucha dziewczyny na 176, poza tym takie ułożenie zupełnie "gubi" biodra. Spróbuj sobie przyciąć to zdjęcie tuż poniżej linii łokcia. ;)

Fajnie, że kombinujesz, ale niestety w mojej ocenie nie poradziłaś sobie z tym tematem.
Proponuję pokombinować z jednym źródłem światła oraz skupić się na korzystniejszym doborze bielizny i ustawianiu modelki, tak, żeby nie deformować jej sylwetki.

Pozdrawiam,

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Dziewczyna pokazana niekorzystnie.
Za Lajamem - chyba lepiej tego nie można było napisać.
174/ kadr całkowicie mi się nie podoba.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

coolds napisał(a):

tak dziewczyna nie jest pełnoletnia, nasłuchałam się już co do tego typu zdjęć z nieletnimi, aczkolwiek zgoda opiekuna na taką sesję jest :P

pełnoletniość nie ma tutaj nic do gadania - na plaży młodzież nie musi się pytać rodziców, czy może założyć strój kąpielowy, czy musi leżeć w futrze :smileyhappy:
tym bardziej to nie problem, skoro jest zgoda opiekuna :D

co do zdjęć - Lajam świetnie to opisał, ja jedynie dodam, że gdybyś była facetem, posądziłbym Cię o skupianie się na czymś innym niż na dobrych zdjęciach...ale myślę, że problem leży w "pierwszym razie"
Kobieta to trudny temat (fotograficzny itd. :smileytwisted: )
kobieta pół naga, to mega trudny temat
A kobiet naga to.....
nie dokończę, bo pewnie i tego będziesz próbować, to się sama dowiesz :smileymrgreen:

pierwszą nieudaną sesją się nie przejmuj. Wyciągnij wnioski, poszukaj inspiracji, bielizny, tła, lepszego światła, spróbuj też z inną modelką :c22

tompacan
Nowicjusz

Tak na prawdę nie ma znaczenia w ubrana jest modelka, czy gumka siak, czy gumka s.ak będą zwracać uwagę detaliści (dosłownie i w przenośni), takie zdjęcia muszą mieć klimat a wówczas nawet pantalony nie będa przeszkadzać ;)
A klimat to światło, w Twoim przypadku płaskie i jednodnoznaczne, to w tym temacie musisz zdwoić wysiłki aby uzyskać dobry efekt.

Oprócz eksperymentów i doświadczeń polecam poszukanie jakiegoś wydawnictwa pisanego traktującego o świetle studyjnym.

docentstopczyk
Początkujący

tompac napisał(a):

polecam poszukanie jakiegoś wydawnictwa pisanego traktującego o świetle studyjnym.

ja ze swojej strony polecam starego sprawdzonego Dederkę ;-)

oldguest
Początkujący

przepraszam za tak długą nieobecność, ale brak czasu. :|
przyznam, mam troszkę nowości którymi się tu pochwalę;)
na początek NATALIA

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Bardzo ładne prace, szczególnie za portret 179 :c4

Odstaje tylko 177 ze względu na niezbyt korzystną konwersję do czarno-bieli. Spójrz jak niefajnie wyszła skóra na piersiach, które wg mnie nie powinny być ucięte w ten sposób. :c20

oldguest
Początkujący

Lajam napisał(a):

Odstaje tylko 177 ze względu na niezbyt korzystną konwersję do czarno-bieli. Spójrz jak niefajnie wyszła skóra na piersiach, które wg mnie nie powinny być ucięte w ten sposób. :c20

chyba zbyt duży dekolt miała :tongue_winking: