Podziel się wrażeniami!
Witam!
Załączyłam kilka zdjęc, bardzo proszę o komentarz, na co powinnam zwrócić uwagę fotografując ludzi (?). Z góry serdecznie dziękuję.
jeszcze dwa.
Witamy w galerii Człowiek - temat trudny podobno ale ile satysfakcji daje...
Jak dla mnie trochę ciasne kadry szczególnie 1 i 5 ale i tak bardzo sympatyczny start. Są tu fachowcy od portretów więc pewnie długo zdjęcia nie pozostaną bez komentarza.
Ja tylko amatorsko...
Witamy w galerii Człowiek - temat trudny podobno ale ile satysfakcji daje...
temat bardzo trudny - zwlaszcza dla pocztkujacych, jednak mnie on bardzo zainteresowal, zbaczymy co z tego wyjdzie.
Witam
Ja jeszcze się za portretówki nie wziąłem, ale jako amator pokuszę się o opinię
1 i 4 - nie podobają mi się obcięte łokcie tych kadrach, bardzo ciasno
2 - ładne. To już nie zależało od Ciebie, ale gdyby tam było więcej zapalonych świeczek jeszcze ciekawszy by był kadr
3 - bardzo mi się podoba
5 - ja bym się pokusił o kadr poziomy. Ta miła Pani po lewej stronie i pokazałbym w miarę możliwości na co spogląda. Ewentualnie więcej miejsca po prawej stronie. Kadr ciasny jak dla mnie.
Witam serdecznie.
Lubię mocne wejścia, ale takiego już dawno nie widziałem. 2-ka rozłożyła mnie na łopatki. To jest... Nie mówię tu o względach technicznych ale o ogólnym wrażeniu, zwłaszcza że uważasz się za osobę początkującą. 4-ka też bardzo ładna. Pozostałe to kwestia gustu.
Ciekawe co będzie dalej...
Dziekuje za komentarze. Czlowiek jest niezwykle ciezkim tematem w fotografii, ja na razie cwicze, zobaczymy jak mi to bedzie szlo.
Moze jestescie w stanie polecic ksiazki? Ksiazki na ktore warto zwrocic szczegolna uwage? Mam na mysli portret.
http://merlin.pl/Fotografia-portretowa-100-rad-i-pomyslow_Daniel-Lezano-Bjorn-Thomassen/browse/product/1,571906.html
Nie czytałem nic lepszego w tej materii.
ogólnie rzecz biorąc jestem na tak, ale zdecydowanie 3 i 4 ze wskazaniem na 4 jednak