Podziel się wrażeniami!
wykasowałam poprzednie bo nikt nic nie napisał... to mówi samo za siebie.
Mogę liczyć teraz na ocenę fotek? plizzz...
PS jak mam sobie dać spokój, to napiszcie... już się nie odezwę
Dzisiejsze:
Prawem twórcy jest przedstawić swoją wizję. Prawem krytyka - skrytykować ją
No i o to właśnie chodzi
Dzisiejszy spacer zaowocował 1 zdjęciem, które mnie się podoba. Załuję tylko, że nie mam szkła do 200 a tylko do 70mm... ptaszek uciekł po drugim pstryku...
Oceny i komentarze z waszej strony (te bolesne również ) mile widziane.
Jak na takie krótkie szkiełko ptasiek(16) jest całkiem niezły
Dobrze złapana ostrość fajnie rozmyte tło.
Na minus to te badyle (ale to nie Twoja wina przecież, że tam były ), i widziałbym ptaszka raczej w lewej części kadru, żeby spoglądał na drugą stronę zdjęcia, a nie poza nie
Czyżby kos?
Stanowczo przydałoby Ci się dłuższe szkiełko, ale i tak masz fart. Ode mnie to wszystkie ptoki uciekają Czy ja tak strasznie wyglądam?
mi się ptaszek podoba ładne kolorki i bardzo fajnie rozmyte tło
florius, Tadeusz, martka - dziękuję za zaznaczenie swojej obecnosci i za komentarze.
Tadeusz napisał(a):
Czyżby kos?
florius napisał(a):
widziałbym ptaszka raczej w lewej części kadru, żeby spoglądał na drugą stronę zdjęcia, a nie poza nie
Na pierwszy rzut oka, nie mam pytań, ale są tu "specjaliści" od portretów, niech sie wypowiedzą
Uff! Obejrzałem wszystko parę razy i się mnie tu podoba nawet
Nie ma sensu, żebym powtarzał to co inni (w większości bardziej doświadczeni) napisali więc tylko parę obserwacji:
- mnie dźwig bardziej pasuje nawet w kolorze tyle, że ten odcień żółtego w tle faktycznie jest okropny (ale to mój gust kolorystyczny - lubię żółty ale...),
- ślimaczki mi się podobią choć temu w kolorze to chyba ogonek (no, to co ślimaki mają z tyłu) się trochę rozmazał przy obróbce?
- kos fajny (bez żadnego "ale" ) - mam podobnego z zeszłego tygodnia ale trafionego znacznie dłuższym szkłem więc gratulacje,
- córeczka udana (jako dziecko i jako fotka) - ale technicznie to fachowcy się wypowiedzą,
- cała reszta za innymi (faktycznie samochody trochę nie wyszły)...
No ale jestem kompletnym amatorem i to tylko moje skromne zdanie.
Jeszcze tu wrócę
Dzięki Tadeuszu i doslav
Zmieniłam 17 fotkę, bo na białkówce lewego oka było odbicie światła które wg mnie psuło efekt... na ile umiałam , występlowałam tę bialą plamę... Uważam że tak jest lepiej..