Podziel się wrażeniami!
oto pare moich fotek prosze o opinie na podstawie ich bede mogla sie uczyc.Picture 1 .jpg
i jeszcze takie
1 2 i 3 - bardzo trudno zrobic dobre zdjecie architektury z tak bliskiej odleglosci. w sumie bez wyrazu
4 - najlepsze, lekko wykadrowac i bedzie sie milo ogladac
5 - niebardzo wiem co tu jest. generalnie na nie
1 - nie wiem co miało być tutaj pokazane
2 - za bardzo skupione na suficie. Może mniejsza ogniskowa, i niżej obiektyw. Wtedy byłoby ciekawiej moim zdaniem.
3 - ciekawiej byłoby stanąć dalej i naprzeciwko tej szpicy
4 - bardzo fajne Podoba mi się
5 - kadr z innej strony i większa ogniskowa, żeby ptaszek był większy i bardziej widoczny
Takie jest moje zdanie, ale niech jeszcze inni się wypowiedzą
Architektura - moim zdaniem to albo pokazujemy całość abo skupiamy się na jakim detalu, ewentualnie szukamy mocno dopracowanego kadru np tak jak tutaj: http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=32&t=81&st=0&sk=t&sd=a&start=20
Z tych trzech to najciekawsze byłoby picture 161 gdyby było podłoże.
Jeżeli chodzi o ptaszki to zdecydowanie pierwsze szkoda tylko, że tło takie zabałaganione.
dzieki za rady, to moje pierwsze zdiecia lustrzanka, daleko mi do dobrych zdiec ale bede sie uczyc ostatnie zdiecie faktycznie jest fatalne, nie mam obiektywu macro a chcialam sprobowac bez.
jeszcze jedno zdiecie
Picture 412 .jpg
Zdjęcie dobre, choć nie do końca ostre...
Ostatnie całkiem fajne. Co do ostrości to wystarczyłoby wyostrzyć po zmniejszeniu.
Do zdjęć ptaszków to raczej teleobiektyw a nie macro.
a jak wyostrzyc po zmniejszeniu?
dzieki za opinie bardzo duzo dla mnie znacza
bardzo prawdopowdobne ze program ktorym zmniejszasz zdjecia ma taka opcje. powiedz czego uzywasz?