anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

prosze o opinie-nowicjusz

kasia25-----
Początkujący

prosze o opinie-nowicjusz

oto pare moich fotek prosze o opinie na podstawie ich bede mogla sie uczyc.Picture 1 .jpg

65 ODPOW. 65
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

18 - szkoda, że obcięłaś dół (fajne odbicie tam było) a na górze nic ciekawego.
17 - tu już lepiej. Tylko co się dzieje z główką pliszki? Wyszła z GO? Z tego co widać w exifie to mogłaś przymknąć przesłonę.

kasia25-----
Początkujący

dzieki za opinie, nie wiem jeszcze co znaczy ze wyszlam z GO? ale sprobuje sie dowiedziec.

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

Kasiu żeby dużo nie bazgrać wymyślamy skróty i w naszej terminologii skrót GO oznacza głębię ostrości a tu ciut więcej i dosyć prosto i obrazowo http://www.fotografuj.pl/Article/Glebia ... tyce/id/35

kasia25-----
Początkujący

dzieki wielkie za wyjasnienie :)

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

SZFENDAK napisał(a):

Kasiu żeby dużo nie bazgrać wymyślamy skróty i w naszej terminologii skrót GO oznacza głębię ostrości a tu ciut więcej i dosyć prosto i obrazowo http://www.fotografuj.pl/Article/Glebia ... tyce/id/35" target="_blank" target="_blank" target="_blank

na Szwendaka można zawsze liczyć :D

lubię angielskie cmentarze, są takie inne - widać na nich ślad przez czas zostawiony ;)
nie mniej Twoje nie oddają ich klimatu....nie wiem, czegoś mi w nich brakuje. Może dlatego jestem taki "wybredny" bo wiele razy je na żywo widziałem i wiem jakie zdjęcia można z nich uzyskać ;)

poza tym zauważyłem, że masz problem z kadrem. Wchodzą Ci do niego różne zbędne przedmioty. A to kawałek gałązki, a to jakiś kawałek budowli.....
Ty oglądając swoje zdjęcia jeszcze tego możesz nie zauważać - patrzysz od razu na główny temat, a powinnaś zacząć zwracać uwagę na "Drobne" niedopatrzenia - z czasem zaczniesz to robić :-)

a co do ptaszyn - nie wstawiałbym tych zdjęć. Jedne nieostre, drugie przeostrzone (na kompie). Aberracje trudne ale do usunięcia przy obróbce - obrabiasz w CS3, masz możliwość usunięcia lub zminimalizowania tego defektu....

będzie dobrze :)

Początkujący

Kris dzieki za opinie super,ze zagladnoles do mojej galeri :D