anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Starosta - Galeria: kilka kadrów z chorzowskiego ZOO :)

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Starosta - Galeria: kilka kadrów z chorzowskiego ZOO :)

Witam wszystkich :)
Zdecydowałem się na stworzenie swojej galerii :nauseated_face:
Jestem amatorem fotografii od ponad 2 lat. Zaczynałem od kompaktu Praktica DCZ 7.1, którą wspominam z sentymentem :D
Potem wpadł w moje posiadanie inny kompakt - Panasonic Lumix DMC-FS3, który był trochę lepszy :)
Teraz przyszedł czas na lustrzankę jaką jest Sony A200 + obiektyw 18-70 mm.

Teraz czas na fotki...

Pozdrawia Starosta :grin:
650 ODPOW. 650
ZdzichK.
Początkujący

Starosto, jeszcze sporo drogi przed Tobą, czasami trudnej, ale zawsze ciekawej - jeśli Twoje zaciekawienie weźmie górę nad łatwizną, trudy będą nagrodzone.
Postęp widać, czyli warto ćwiczyć :flushed:
...
z tym, że czas matur nadchodzi - hmm - teraz raczej do niej ćwicz a aparacik jeno w chwilach oddechu ;)

Chyba zaczynam Ci zazdrościć :nauseated_face:
;)

Starosta.
Początkujący

Ta zazdrość to chyba dotyczy matury :smileyhappy:
Jak się skończy matura zacznę ćwiczyć z lustrem ;)
Dzięki za odwiedziny :)

martkakm-----
Początkujący

ja maturki raczej nie zazdroszczę, w końcu to już niedługo :smileytwisted: ale za to jakie długie wakacje potem :nauseated_face:
ale życzę oczywiście powodzenia ;) ;)

a co do zdjęć bardzo podoba mi się to ostanie 24, myślę, że jak na razie to Twoja najlepsza fotka ;) i tez raczej bym go nie przyciemniała, jest OK takie jakie jest :)

Pozdrawiam :)

ZdzichK.
Początkujący

Starosta napisał(a):

Ta zazdrość to chyba dotyczy matury :smileyhappy:
Jak się skończy matura zacznę ćwiczyć z lustrem ;)
Dzięki za odwiedziny :)

E tam, matury, żeby znów się uczyć :smileyhappy:
Tego co przed Tobą w fotografii i z fotografią, tego mogę Ci zazdrościć :D

Uszy do góry - będzie dobrze w maju: za wszystkich trzymamy kciuki :smileyexclaim:

profile.country.PL.title
Paulina.
Poszukiwacz

Uszy do góry - będzie dobrze w maju: za wszystkich trzymamy kciuki :flushed:

Ja również się doklejam jeszcze raz powodzenia... :D

Starosta.
Początkujący

martka napisał(a):

a co do zdjęć bardzo podoba mi się to ostanie 24, myślę, że jak na razie to Twoja najlepsza fotka ;) i tez raczej bym go nie przyciemniała, jest OK takie jakie jest :)

Też mi się podoba :D

Po maturze liczę na bardziej intensywną pracę z moim sprzętem :smileymrgreen:

profile.country.PL.title
krzys1977
Poszukiwacz

Witam.
Jak dla mojego amatorskiego oka to oryginał mi się bardziej podoba. :)
Powodzenia.

A 700 & VG-C70AM | SONY 100/2.8 macro | TAMRON 17-50/2.8 | SIGMA 70-200/2.8 EX APO DG II HSM | SONY HVL-F58AM | SONY HVL-F42AM | Velbon Sherpa 600
Starosta.
Początkujący

Po małej przerwie następne zdjęcia do oceny ;)
Taka mała porcja przed maturą :rolling_eyes:

P.S. Za późno się zorientowałem przy 25 i 27, że mam tak duże ISO :?
Oświeciło mnie w domu :smileyredface:

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

25/ Jest niezłe - jednak trochę za dużo "bajzdlu" w kadrze - za dużo się dzieje. W makro wskazany jest umiar, tak czy owak ekspozycja ciekawa...
26/ brakuje ostrości, zbyt mała GO - to tylko moje zdanie - właściwie nie wiadomo o co chodzi w zdjęciu - brak przekazu
27/ wypaliłeś panią niesamowicie - dlatego właśnie nie używam lampy błyskowej, gdyż w 90% sytuacji zwyczajnie nie potrafię tego robić i albo "wycinam" obiekt albo zostawiam brzydki cień lub przepalam - powinno się niby odbijać światło od sufitu lub zmiękczać dyfuzorem - ja jednak nie potrafię tego robić i dlatego lampy nie używam. W przypadku 27 - dla mnie nie wyszło...

Starosto nie bierz moich słów zbyt do siebie - ale ja nie słodzę jeśli nie ma czym. Jeszcze za wcześnie na "lizanie się po du_ach". Zobaczysz zresztą po jakimś czasie, że Twoje zdjęcia z czasem nabiorą mocy - trzymam kciuki!

Starosta.
Początkujący

Deviant napisał(a):

Starosto nie bierz moich słów zbyt do siebie - ale ja nie słodzę jeśli nie ma czym.

Ja czekałem na komentarz. Dzięki, że zechciałeś to zrobić :) Przynajmniej wiem nad czym muszę jeszcze popracować. Właśnie czekam na uwagi, które mnie nakierują.
Wiem, że na słodzenie nie zasługuje. ;) I cieszy mnie rzeczowa krytyka. To jest motywacją do dalszej nauki/pracy :)