anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Starosta - Galeria: kilka kadrów z chorzowskiego ZOO :)

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Starosta - Galeria: kilka kadrów z chorzowskiego ZOO :)

Witam wszystkich :)
Zdecydowałem się na stworzenie swojej galerii :nauseated_face:
Jestem amatorem fotografii od ponad 2 lat. Zaczynałem od kompaktu Praktica DCZ 7.1, którą wspominam z sentymentem :D
Potem wpadł w moje posiadanie inny kompakt - Panasonic Lumix DMC-FS3, który był trochę lepszy :)
Teraz przyszedł czas na lustrzankę jaką jest Sony A200 + obiektyw 18-70 mm.

Teraz czas na fotki...

Pozdrawia Starosta :grin:
650 ODPOW. 650
kuraq.
Poszukiwacz

Szkoda uciętej głowy chłopaka na pierwszym ;(

Bertone.
Poszukiwacz

kuraq napisał(a):

:c6

Takie "krisowe" te zdjęcia :smileymrgreen:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
Starosta.
Początkujący

martha, photomusic, kuraq, Bertone - dzięki za przybycie :c22

martha napisał(a):

:c37

Nie umiem takich zdjęć oceniać, bo smutno mi się robi i myśli napływa ogrom do głowy...
jedno jest pewne, że ślad pozostawią.

Rozumiem. Nie jest łatwo.
Ja będę próbował swoich sił na ulicy. Zobaczymy z jakim skutkiem :c20

photomusic - jak zaczniesz pisać komentarze w 100% Twojego autorstwa (a nie z innych źródeł od innych ludzi) i odnoszące się konkretnie do zdjęć to chętnie się odniosę do komentarzy :smileymrgreen:

kuraq napisał(a):

Jakoś nie zwróciłem na niego uwagi :c2

Bertone napisał(a):

Takie "krisowe" te zdjęcia :nauseated_face:

A teraz kolejne :)

Zobaczyłem tę koparkę przy katowickim rondzie (a właściwie to Spodku) w zeszły piątek i pomyślałem, że ją sfotografuję.
Akurat pożyczyłem fiszkę od krisa :nauseated_face:
Zrobiłem jedno zdjęcie i nagle przyjechało żółte auto. Wyskoczyło trzech miśków z niego.
Dwóch zaczęło wyciągać metalowe ogrodzenie jak na koncerty a jeden podbiegł do mnie.
Powiedział, że mam się odsunąć, bo nie wolno fotografować za ogrodzeniem, które rozstawiają :c9 I mnie odsunął :c8 Po czym wręcz zażądał, żeby dać mu aparat.
Zdziwiony :c7 odpowiedziałem, że nie ma takiej opcji. Na co zagroził, że zadzwoni na policję. Więc nie będąc dłużny powiedziałem "to se dzwoń". Poszedł do kolegów, którzy byli przy furgonie. I w tym momencie trzasnąłem kadr przy lusterku.

Jurto zrobię kolejne podejście o ile ta kopara jeszcze tam jest :rolling_eyes:

Zachęcam do komentowania :c20

Bertone.
Poszukiwacz

Marek a co tam robi Twój cień :D

Zajefajna akcja :thumbsup:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
Tyber-----
Początkujący

Witam ;)

Fotki z ulicy mam na myśli tego "żebraka" są piękne jak dla mnie.
Szara kolorystyka bardzo lubię to w zdjęciach.
Szkoda, uciętej głowy tego przechodnia bo zdjęcie na prawde super tym bardziej, że wzrok ma też skierowany na biedaka. Super fota :thumbsup: :c4

Starosta.
Początkujący

Bertone, Tyber - dzięki za komentarze http://klubkm.pl/forum/images/smilies/uklon.gif

Bertone napisał(a):

Marek a co tam robi Twój cień :D

Właśnie sam się dziwie ską on się tam wziął :c18
Przecież ja cienia nie rzucam :smileymrgreen:

Dawno nic nie wrzucałem to trochę odświeżę :c20
A, że niedawno byłem w chorzowskim ZOO to pokażę co nieco :c34
Ot taka potrzeba :smileyhappy:

Zapraszam do komentowania.
Pozdrawiam :D

profile.country.PL.title
Rutek68
Doradca

Te oczy i rzęsy!, Po imprezowe zmęczenie, zaliczył bym do moich faworytów, fajne kolorki wychodzą więc wnioskuje bardziej niż po ogniskowej że to MAF :thumbsup:

Sony 77 ob.28/2,8; 50-200/4-5,6; 35/1,8; 50/1.7; 135/2,8
Starosta.
Początkujący

Rutek68 - dzięki za komentarz http://klubkm.pl/forum/images/smilies/uklon.gif

Rutek68 napisał(a):

fajne kolorki wychodzą więc wnioskuje bardziej niż po ogniskowej że to MAF :thumbsup:

Tak, tak :D Nocny łowca to bardzo fajne szkiełko :smileythumbsup:

A teraz następne kadry :c20

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Popatrz - znam tę żyrafę od urodzenia - jej urodzenia - ale tak na nią jeszcze nie popatrzyłem. Podoba mi się! :c4

Żeberka :c20 v1, czyli przejście dla pieszych od d. strony też fajne :nauseated_face:
Zdziwiony misio taki se, ale kamela w obu wydaniach :thumbsup:

No i ten puchacz (albo sowa - ja ich nie rozróżniam) - fajnie pokazany i to pomimo siatki - ładnie ją NŁ rozmył :thumbsup:

Koziołki też zacne, ale struś m.z. za zielony ciutkę... i tak patrząc na niego mam pewne skojarzenia :c11 ale to przy jakimś kolejnym pifku może... :c2

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

Bardzo fajne kadry. Super się postarałeś i zadbałeś o to, że nie widać ogrodzeń czy innych elementów pokazujących, że zwierzęta są w zamknięciu (pomijam puchacza bo inaczej się go nie da pokazać) :c4 .
Jeżeli miałbym wyróżnić to zeberka v.1 - super pomysł i świetna realizacja. Poza tym lubię portrety więc portretowe też wyróżnię.
Ogólnie bardzo udany wypad.