anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Szczupic: Wiewiór :P

profile.country.pl_PL.title
Szczupic
Użytkownik

Szczupic: Wiewiór :P

Witam wszystkich :)
Stwierdziłem że czas założyć galerie :D
Na początku Sabinka ustrzelona flintą :P
Sabinka.jpg

Czekam na opinie :)

Message was edited by: Szczupic

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
827 ODPOW. 827
Misiek025
Początkujący

128 genialne

Bertone.
Poszukiwacz

Dawno mnie tutaj nie było :c46
Wybacz :nauseated_face:

Zdjęcia , jakoś się nie zdziwiłem - poziom zdjęć wysoki :thumbsup:

Pozdrawiam

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
doslav.
Poszukiwacz

Bardzo pożyteczny jest taki zwierzak! Rozmiar rozsądny ale w razie czego to do domu właściciela zaniesie :slight_smile:

Świetne te psie foty! :c20

pablo_duch
Początkujący

przerywnik bardzo mi sie spodobał :c4

profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

Z wielką przyjemnością obejrzałam fotograficzną relację z Norwegii. Zazdroszczę wyprawy i gratuluję ujęć. Trudno mi odnieść się do nich z technicznego punktu widzenia, gdyż krajobrazy to nie moja dziedzina, niemniej jednak trzeba przyznać, że zrobiły na mnie wrażenie.

Szczupic
Użytkownik

Dzięki wszystkim którzy się wypowiedzieli jak i tym którzy tylko oglądają :D

No to wracamy do Norwegii :D

Następnym naszym przystankiem był Park Narodowy Jotunheimen :c20 wraz z najwyższym szczytem Europy Północnej Galdhøpiggen (2469 m n.p.m.)

Pogodę mieliśmy kiepską widoczność na kilkanaście metrów :c9 Na szczęście na szlaku ludzie ustawiają kamienne słupki więc znalezienie szlaku było łatwe :c20
DSC02039.jpg
Na szczycie widoczność była minimalna ale najwyższy szczyt Norwegii zdobyliśmy :c47

Pogoda minimalnie poprawiła się dopiero podczas zejścia ukazując surowe środowisko
DSC02048.jpg
DSC02055.jpg

A teraz o podróżowaniu na "stopa" słów kilka :c87

Przed wyjazdem właśnie ten element podróży najbardziej mnie martwił :c6 na szczęście moje obawy okazały się bezpodstawne :c94
Najdłużej na to by ktoś się zatrzymał czekaliśmy 2 godzinki lecz zazwyczaj było to mniej niż 20 minut 8-)
Zatrzymywali się nie tylko Norwedzy lecz też turyści z całej europy :D
Z całej naszej ekipy ja z Agusią złapaliśmy najlepszego "stopa"
Najpierw zatrzymał się wypasiony Land Rover
DSC02075.jpg
Nie jechali do tej miejscowości co my więc wysadzili nas na rozjeździe :c20
Następną osobą która się zatrzymała był Norweg który mieszka w miejscowości do której jechaliśmy lecz po przeciwnej stronie fiordu :c8
Po wytłumaczeniu gdzie jedziemy stwierdził że ma mało paliwa w aucie i zapytał czy nie było by problemem dla nas jakby na drugą stronę fiordu zabrał nas swoją motorówką :D
DSC02078.jpg
DSC02079.jpg

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
Michal.
Poszukiwacz

Co raz bardziej zazdraszczam wyprawy... i kadrów jakie miałeś okazje tam popełnić :c4

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Oj, Kuba. Jak tam pięknie. Wprost się napatrzeć nie mogę tym widokom, które pokazujesz. A te ostatnie kolorowe czarnobiele... :c4
Jeep też ładnie pokazany, w delikatnym HDR-ze :c4
Mieliście farta do podwózki, a Norwegowie okazali się niezwykle uprzejmi :thumbsup: a Wy dodatkowo mieliście akcent wodny. Można rzec, że fiordy, to Wam z ręki jadły! :D

:c88
Od jakiegoś czasu na tym i na innych forach spotykam dziwną formę: "zazdraszczam".
Np.: zazdraszczam wyprawy

Co to znaczy i skąd się wzięło? Przyznaję, że denerwuje mnie w równym stopni, jak używanie np. słowa "bynajmniej", zamiast "przynajmniej", choć te ostatnie istnieją, tylko często w złym kontekście są wypowiadane, niwecząc przekaz. A zazdraszczam? Cóż - po prostu nie ma takiego słowa, ergo - nic ono nie znaczy. A widuję je w różnych układach, ot chocby w takim: "Ja się z wami zazdraszczam takiemu chrześcijaństwu" - ładny łamaniec, prawda?

Kuba, wybacz za ten :c26 u Ciebie.

------------------------------
fotoamator
tomik-----
Początkujący

Hej Kuba. Ostatnia odsłona wyprawy norweskiej WYPASIONA :thumbsup:

.cezar.
Początkujący

Tadeusz napisał(a):

Jeep też ładnie pokazany,

Tadeuszu! Land Rover przeca to jest... :) (wiem, pamiętam,że aut nie masz do tego pamięci ale Jeep to marka a nie rodzaj samochodu).

Tadeusz napisał(a):

Co to znaczy i skąd się wzięło? Przyznaję, że denerwuje mnie w równym stopni, jak używanie np. słowa "bynajmniej", zamiast "przynajmniej", choć te ostatnie istnieją, tylko często w złym kontekście są wypowiadane, niwecząc przekaz. A zazdraszczam? Cóż - po prostu nie ma takiego słowa, ergo - nic ono nie znaczy. A widuję je w różnych układach, ot chocby w takim: "Ja się z wami zazdraszczam takiemu chrześcijaństwu" - ładny łamaniec, prawda?

Podpisuję się pod tym. Nie jestem filologiem, z polskiego byłem kiepski, ale strasznie mnie takie "kwiatki" drażnią.
A Norwegia w twoim wydaniu Szczupic ,piękną jest... :smileythumbsup: