Podziel się wrażeniami!
Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem a300. Nie wiem czemu ale dookoła słyszę krytykę zewsząd za swój zakup. Wielu znajomych (mniej lub bardziej) mówi, że to szajs... na razie jakoś dzielnie odpowiadam, że to nie aparat robi dobre zdjęcia tylko człowiek, ale...Nie wiem skąd się bierze taka opinia. Też się z tym spotkaliście?
niektórzy twierdzą że sprzęty innych firm idealnie nadają się jako podstawki pod nasze aparaty
że tak odniosę się do tego co było na poprzedniej stronie - we wrocławiu co rusz widzę kogoś z alphą. (z krytyką wszędzie można się spotkać, ale nie mamy się czego wstydzić. z resztą to człowiek robi zdjęcia, a aparat to tylko pomoc)
no i wreszcie, ktoś pisał, że u niego w FJ są dwusetunie za 1200. we wro w g.dominikańskiej jeszcze 2 mies temu były po 1600, a teraz przekreślają i szczycą się, że za 1400 z groszami, także nie wszędzie ceny zadowalająco poszły w dól.
pozdrawiam:)
no to Michale chyba byliśmy nad różnymi morskimi plażami bo poważnie u mnie nie widziałem nikogo z alphą i chyba rejon w którym mieszkam to jest skromny w fotografów z naszym systemem (ale w mojej miejscowości (1300 osób) jest moja 3 setka i znajomych 350), i to fakt w FJ króluje 3setka, od razu na wejściu polecono mi alphe 300 a później półkę wyżej czyli 7setkę i aparaty innych producentów
Witam
Ostatnio byłem przez dwa tygodnie w Tatrach. Dużo turystów to i dużo aparatów. W tym roku wzięło mnie na podglądanie czym ludzie focą Zwracałem uwagę tylko na lustrzanki. Na początku zdziwiło mnie, że mnóstwo ludzi dźwiga ze sobą w góry właśnie ten typ aparatu a nie małe kompakty. Ale, co najbardziej mnie zdziwiło i zastanowiło to to, że spotkałem tylko dwie osoby (2!!!) które robiły zdjęcia właśnie lustrzanką Sony. Najwięcej w kolejności było tych marek:
1. Nikon
2. Canon
3. Olympus
4. Sony (?)
Od lustrzanek Nikona aż się roiło, bez przerwy Nikon i Nikon. Później seria EOS Canona. Później Olympusy chociaż tych za wiele nie widziałem. Jednak więcej niż Sony.
Przyznam się szczerze, że z przyjemnością wyciągałem swoją A300 i nie wtapiałem się w tłum Nikonów i Canonów. Chociaż zaczęło mnie to zastanawiać, że chyba Sony bardziej kojarzy się z Telewizorami niż ze sprzętem foto. Takie odniosłem wrażenie po wizycie w Tatrach
No to jak juz wszyscy sie chwala to dodam ze tylko raz widzialem kogos innego z A900
Było to w Londynie a posiadaczem owej maszynki byl Japonczyk ktory w torbie chowal zestaw szkiel CZ ;/
Sony po prostu krócej istnieje jako marka i tyle. Swoją drogą też o mało nie byłbym użytkownikiem i członkiem forum Nikona...
Matti napisał(a):
No to jak juz wszyscy sie chwala to dodam ze tylko raz widzialem kogos innego z A900
mowimy o przpypadkach nie zwiazanych z forum
to takich ludzi na ulicy z A900 zobaczysz niewielu
Sony może i krótko istnieje jako marka lustrzanek. Ale aparat mavica - dzieło sony był w 1981 pierwszym cyfrowym aparatem. Więc argumenty typu c.. n... robią lepiej i dłużej nie mają logicznych podstaw. Moim zdaniem wszystkie systemy są dobre i mają wiele do zaoferowania, a każdy kto twierdzi o wyższości jednego nad drugim nie ma racji.