Podziel się wrażeniami!
Witam.
Mam prosbę do uzytkowników którzy posiadaja tv sony 809C.
Czy zaobesrwowaliscie u siebie smurzenie czerni ,,różem" na koncówkach ,najlepiej to widać na twarzach ludzi którzy maja czarne włosy wtedy ta ,,czerń z włosów ": spływa aureolą rózu gdy osoba się poruszy a najlepiej jak ,,osoba" skacze wtedy te końcówki na krawędzi włosów smurzą na różowo przechodząc na twarz. Nie mam narazie żadnego filmiku,ale jak ktoś chce sprawdzić to prosze wejść na yoytube i wpisać ,,lody boys" ( taki przykład znalazłem żeby ktos potwierdził). Jest tan pani która kręci ,,tyłeczkiem" w czarnym bikini i w tym filmiku ( przynajmniej u mnie w tv) widać jak końcówki koloru czarnego bikini spływa różem na ciało ,,panny".Mam też 50W829 i na nim praktycznie nie mozna wyłapać tego smużenia choć ma tylko 800,a 809C ma szybkosć 1000.Prosił bym o sprawdzenie czy to jest wada lub czy jest tak u wszystkich uzytkowników tv,bo nie wiem czy zgłaszać to serwisowi.
Dziękujemy za wiadomość. Przekazaliśmy Twoje pytanie naszemu zespołowi trenerskiemu.
Pozdrawiamy,
Zespół Sony
Aby zniknęła różowa poświata wystarczy przestawić w ustawieniach telewizora tryb "Motionflow" na tryb "Standard". Najprawdopodobniej ustawiony został tryb Płynny. Nie ma potrzeby zgłaszać tego do serwisu.
Mamy nadzieję, że pomogliśmy
Pozdrawiamy,
Zespół Sony
Witam.
Próbowałem już różnych ustawień na ,,motionflow" i dalej jest to samo!!
Obecnie mam te upłanniacz wyłączony całkowicie i troszkę mniej smuży ,,czerń różem" ale smuży i jest to zauważalne.Obecnie jest wgrane najnowsze oprogramowanie ,,PKG3.865".
W tv sony 829B nie smuży na zadnym z ustawień ,,upłynniacza" a przynajmnie nie jest to zauważalne w takim stopniu jak na W809C ,choć w katalogu ma 800hz a 809C 1000hz..
Pozdrawiam