Podziel się wrażeniami!
Startowo - spacerowo - wczesnowiosenne...
Znaczy jeszcze nie zielono ale już słonecznie wrotycz01 .JPGokol-kap .JPG
Doslaw, pytałeś co to za motyl na nr 26...
A toż to paź królowej we własnej osobie
kropka33 napisał(a):
Doslaw, pytałeś co to za motyl na nr 26...
A toż to paź królowej we własnej osobie
kropka33 napisał(a):
(...) A toż to paź królowej we własnej osobie
Jakiś takiś niedorobiony jestem ostatnio... Nerwowy okres pracowy to sobie chodzę po lasach i innych takich i mam dwa w jednym. Kontakt z naturą (a w tym rejonie to natury dostatek
ptica03.JPG
osadnik.egeria.JPG
kaczka.JPG
I jeszcze jedna seria bo długo nie wrzucałem więc żeby mi limit nie przepadł (zaraz ktoś mi opowie o selekcji )...
Nie wiem czy zdjęcie to odda ale spojrzałem w górę i takie oto kolorki zobaczyłem (co się mnie spodobały bardzo):
kolory.JPG
I tego drzewa to też nie ma co uzasadniać chyba. Zdziwiło mnie tylko, że ono żywe jeszcze (a musielibyście zobaczyć gdzie stoi):
drzewoo.JPG
A to chyba nie całkiem sukces ale próbowałem (za to też powinny być punkty). W sumie na kilkanaście strzałów - kilka było takich jak ten. Jak na pierwsze podejście to mam nadzieję nie tak tragicznie?.. Trochę tylko za daleko chyba miałem Wiem, że bałagan i nie bardzo wiadomo o co chodzi ale dla mnie najważniejsze, że widzę tam KACZKĘ A nie kolorowy pasek...
wprawka.JPG
no to zaczynamy
27 - ptaszek chyba najlepszy z tego wszystkiego
28 - motylek nie do końca ostry
29 - ta kaczka wygląda jakby ten patyk miała w....
30 - listki są kolorowe ma może tak marko strzał
31 -
to dlaczego tego nie pokazałeś :smileyquestion: a Sigma ma zakres od 70 :smileymrgreen:doslav napisał(a):
I tego drzewa to też nie ma co uzasadniać chyba. Zdziwiło mnie tylko, że ono żywe jeszcze (a musielibyście zobaczyć gdzie stoi)
27-29 to ja za Starostą
Chociaż kaczka 29, nawet mi się bardzo podoba, tylko tak jakoś ciemnawo
30 - ta olszyna to kolorki ma fajne, ale brakuje mi czegos w tym zdjęciu... ale nie wiem czego Jakby za mało dołu, za ciemno... ta brzoza z tyłu przeszkadza.
31 - hmmm brak mi szczegułów w cieniu. Jeśli miało to być zdjęcie drzewa, to właśnie tego drzewa mi na nim brak, bo faktura kory jest mało widocza...
32 - sorydoslav, ale tu jest poracha Ja wiem że takie zdjęcia cieszą, które w końcu da się ustrzelic po iluśtam próbach, ale tej twojej kaczlki to wcale nie widać. Jakby to było na tle jednostajnego nieba, to jeszcze by ta minaturka uszła, ale na tle tego gąszczu to odpada .
Dobra, koniec mojego marudzenia, bo jak wiadomo jestem też (bardzo) początkująca, więc jedziemy na tym samym wózku
Zastanawiałam się jeszcze nad tym ptakiem. Co to jest? Drozd Bo mi ciężko stwerdzić... kto wie?
Taaaak... :smileyredface:
Przydało się, przydało...
Starosta napisał(a):
29 - ta kaczka wygląda jakby ten patyk miała w....
kropka33 napisał(a):
bo jak wiadomo jestem też (bardzo) początkująca, więc jedziemy na tym samym wózku
No, doslav teraz to ja rozumiem tego skowronka
Całkiem niezły Ci ten lecący kaczor wyszedł Tylko, czemu nie użyłeś dłuższej ogniskowej? To przecież krótki ruch - przy podnoszeniu aparatu do oka. Jak na 1/125s to całkiem ostro Ci się udał. Widac spokojną rękę Ja to musiałbym z 1/500s :smileytwisted:
Nie jest źle! Próbuj dalej, ja pierwsze miałem gorsze.
O pozostałych już wiesz
Tadeusz napisał(a):
Nie jest źle! Próbuj dalej, ja pierwsze miałem gorsze.