Podziel się wrażeniami!
Startowo - spacerowo - wczesnowiosenne...
Znaczy jeszcze nie zielono ale już słonecznie wrotycz01 .JPGokol-kap .JPG
Robale znaczy się owady to nie moja dziedzina, ale jak na obiektywy, które podajesz w stopce to efekty podziwiać tylko zostaje...
Niedługo w stopce pojawią się jeszcze wodery, kajak i takie tam
No chyba, że w końcu się odważę na architekturę, ludzi, krajobraz tudzież inne tego typu tematy. Robale i badylki to niezły temat do ćwiczeń (szczególnie badylki bo nie uciekają zbyt szybko).
A! I jeszcze atlas ptaków bo mnie irytuje jak coś upoluję a potem nie mogę tego zaszufladkować :smileytwisted:
Może ktoś wie co to jest bo szukam, szukam i znaleźć nie mogę Ma takie charakterystyczne pędzelko-rogi...
coto.jpg
A we wtorek demonstracja górników Jastrzębskiej Spółki Węglowej... Chłonę literaturę...
Wygląda mi na paszkota, ale bo ja wiem...
doslav napisał(a):
A! I jeszcze atlas ptaków bo mnie irytuje jak coś upoluję a potem nie mogę tego zaszufladkować :smileytwisted:
33 i 34 dobra
35 - no szkoda że ważka nieostra
36 - ptaszek najlepszy http://rnb4you.j11.pl/Emo/Emoty_male/emotikony%20male/87.gif
Tadeusz napisał(a):
Wygląda mi na paszkota, ale bo ja wiem...
Kwiczoł też podobny - na pewno coś z drozdowatych, może to samica po "zalotach"
A co do uwagi kropki o ISO 400. Otóż tego ISo, to ja bym się nie czepiał, ale do "macro" przysłony f/5,6 już bardziej. Robiąc na długiej ogniskowej z dośc bliska, warto przymknąć nawet do f/11 - ostrość bywa tam największa, a GO i tak jest dość mała.
Robale http://klubkm.pl/forum/images/smilies/thumbsup.gif
Ptaszek też fajny
doslav napisał(a):
(szczególnie badylki bo nie uciekają zbyt szybko).
oj oj
Nie wiem dlaczego dopiero dziś do Ciebie trafiłem - ale nadrabiam zaległości
po pierwsze, z tego co widzę to masz problemy z ostrością na zdjęciach. Nie zawsze, ale jednak dość często
Może to kwestia niewyostrzania po zmniejszeniu + 300mm na sigmie + zbyt długi czas naświetlania
nie mnie jednak, z tego co do tej pory wrzuciłeś moimi faworytami są:
21 - za naturalną "synchronizację"
22 - za wyczajenie go. Bardzo fajne. Ciut bym rozjaśnił (zwłaszcza to co w cieniu czyli główny temat zdjęcia)
33 i 35 - fajne ważki. Wreszcie widać pazurki z sigmy
Pod warunkiem że nie wieje (...)
kris napisał(a):
oj oj
Nie wiem dlaczego dopiero dziś do Ciebie trafiłem (...)
kris napisał(a):
22 - za wyczajenie go.