anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

doslav

profile.country.pl_PL.title
doslav.
Poszukiwacz

doslav

Startowo - spacerowo - wczesnowiosenne...

Znaczy jeszcze nie zielono ale już słonecznie ;)wrotycz01 .JPGokol-kap .JPG

1 207 ODPOW. 1 207
Creatoor
Początkujący

Robale znaczy się owady to nie moja dziedzina, ale jak na obiektywy, które podajesz w stopce to efekty podziwiać tylko zostaje...

doslav.
Poszukiwacz

Niedługo w stopce pojawią się jeszcze wodery, kajak i takie tam :nauseated_face:
No chyba, że w końcu się odważę na architekturę, ludzi, krajobraz tudzież inne tego typu tematy. Robale i badylki to niezły temat do ćwiczeń (szczególnie badylki bo nie uciekają zbyt szybko).
A! I jeszcze atlas ptaków bo mnie irytuje jak coś upoluję a potem nie mogę tego zaszufladkować :smileytwisted:

Może ktoś wie co to jest bo szukam, szukam i znaleźć nie mogę :question: Ma takie charakterystyczne pędzelko-rogi...
coto.jpg

A we wtorek demonstracja górników Jastrzębskiej Spółki Węglowej... Chłonę literaturę... :)

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Wygląda mi na paszkota, ale bo ja wiem...

------------------------------
fotoamator
kropka33
Początkujący

doslav napisał(a):

A! I jeszcze atlas ptaków bo mnie irytuje jak coś upoluję a potem nie mogę tego zaszufladkować :smileytwisted:

nooo ja już nabyłam, a raczej moja córka, ale musze ci powiedziec że wcale nie ułatwia :smileyhappy:
Teraz nie mam czasu żeby poszukać tego ptaka, ale później... albo jutro nie ma sprawy :)

Co do ostatnich fotek to bardzo fajne :smileyexclaim:

Starosta.
Początkujący

33 i 34 dobra :)
35 - no szkoda że ważka nieostra
36 - ptaszek najlepszy http://rnb4you.j11.pl/Emo/Emoty_male/emotikony%20male/87.gif

Pozdrawia Starosta :grin:
doslav.
Poszukiwacz

Tadeusz napisał(a):

Wygląda mi na paszkota, ale bo ja wiem...

No ja też nie wiem... Zastanawiam się jeszcze nad kwiczołem... W sumie i to, i to drozd ale jednak mnie to męczy :D

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Kwiczoł też podobny - na pewno coś z drozdowatych, może to samica po "zalotach" :slight_smile:

A co do uwagi kropki o ISO 400. Otóż tego ISo, to ja bym się nie czepiał, ale do "macro" przysłony f/5,6 już bardziej. Robiąc na długiej ogniskowej z dośc bliska, warto przymknąć nawet do f/11 - ostrość bywa tam największa, a GO i tak jest dość mała.

------------------------------
fotoamator
profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

Robale http://klubkm.pl/forum/images/smilies/thumbsup.gif
Ptaszek też fajny

doslav napisał(a):

(szczególnie badylki bo nie uciekają zbyt szybko).

Pod warunkiem że nie wieje, a mi już się z takimi warunkami przyszło zmierzyć - wtedy to dopiero cholernie ciężko ostrość trafić i dobrą kompozycje...

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

oj oj
Nie wiem dlaczego dopiero dziś do Ciebie trafiłem - ale nadrabiam zaległości :D

po pierwsze, z tego co widzę to masz problemy z ostrością na zdjęciach. Nie zawsze, ale jednak dość często :rolling_eyes:
Może to kwestia niewyostrzania po zmniejszeniu + 300mm na sigmie + zbyt długi czas naświetlania ;)

nie mnie jednak, z tego co do tej pory wrzuciłeś moimi faworytami są:
21 - za naturalną "synchronizację"
22 - za wyczajenie go. Bardzo fajne. Ciut bym rozjaśnił (zwłaszcza to co w cieniu czyli główny temat zdjęcia)
33 i 35 - fajne ważki. Wreszcie widać pazurki z sigmy ;)

doslav.
Poszukiwacz

Pod warunkiem że nie wieje (...)

Jak wieje to siedzę w domu i eksperymentuje bo badylki to mnie wtedy w... wyprowadzają z równowagi... :smileymrgreen:

kris napisał(a):

oj oj
Nie wiem dlaczego dopiero dziś do Ciebie trafiłem (...)

A bo ja tu sobie tak po cichutku popiskuje fotograficznie i się nie wychylam zanadto jak widać na obrazkach. Póki co - nie ma z czym :D Wpadaj, wpadaj - będzie dodatkowa presja :D

kris napisał(a):

22 - za wyczajenie go.

Zając to pryszczyk. Dziś stanąłem oko w oko (tak ze dwa-trzy metry) z sarną i tak parę(naście) sekund sobie staliśmy. Aparat w ręce...
Oczywiście jeden ruch i mogłem tylko słuchać sarny w krzaczorach... :cry:

Dzięki za wizyty - zapraszamy ponownie :smileymrgreen: